Hirdetés
Hirdetés

Idén sem nyert kupát a Falco

Jobb volt a Szolnok a döntőben.
Hirdetés

Fantasztikus hangulatban, 2500 néző előtt kezdődött a Magyar Kupa döntője.

A három kulcsjátékosát is nélkülöző Szolnok remekül kezdte a mérkőzést, Gasper Okornnak már a negyedik percben időt kellett kérnie. Az Olaj lendületét azonban nem törte meg, gyorsan közé tették Vojvodáék a “tízet”. A Falcónál teljes volt a tanácstalanság, míg Vojvodáék közel 80%-al dobtak. Perl Zoltánnal próbáltak frissíteni a szombathelyiek, de ahhoz, hogy a negyed végére látótávolságon belülre kerüljenek, eladott labdák, és Tóth Norbert jó dobásai kellettek. 30-19.

Reddic pontjaival kezdődött a második negyed. Az amerikai bedobta a ziccerét, és értékesítette a megítélt büntetőt is. A mérkőzésen azonban továbbra is a Szolnok akarata érvényesült, Vojvodáék remekül védekeztek, és továbbra is jó százalékkal dobtak. Állandósulni látszott a tíz pont körüli különbség. 41-24-nél ismét időt kért a Falco. A játék képe azonban nem változott, Dragan Alekszics csapata szenzációsan játszott. A Falco nem dobta be a büntetőit, Váradi ziccert rontott. A másik oldalon több jó egyéni teljesítmény is akadt. Vojvoda és Benke is magabiztosan játszott, igazi vezéregyéniségek voltak. 47-32.

Benke duplájával kezdődött a második félidő, majd Andric kétszer is betalált. 21 ponttal vezetett a Szolnok. A magabiztos előny még jobban megnyugtatta az addig sem kapkodó címvédőt. A húsz pontos vezetés állandósult, a vasiak teljesen elveszítették a hitüket. 65-44.

Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, a lényegi kérdések akkora már eldőltek. Rowsey szenzációsan játszott, remekül dobott. A Falco a negyedik negyed második felében adott magáról ugyan életjelet, Govens játéka feljavult, ezért feljöttek hét pontra is, de nem tudták már megfordítani a mérkőzést.

A kupahétvége első napján két játékosát is elveszítő Szolnoki Olaj KK teljesen megérdemelten nyerte meg a trófeát.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!