A ZTE is kapitulált Szombathelyen

Elkapta a listavezetőt a Falco.
 
 
 
 
 

A ZTE is kapitulált Szombathelyen

Elkapta a listavezetőt a Falco.

”We are present coach!” feliratú molinó és sárga-fekete kartontáblák emelkedtek a magasba a kezdésnél, a vendég szurkolók válaszul a „kurv@ gyenge” rigmusra kezdtek rá. Szabó triplája kimaradt, Norfleet középtávolija viszont bement. Váradi ziccerével és Bruinsma kosarával, 6-0-val kezdett a Falco. Ware tripláját Szabó ziccere, majd Gliebov hármasa követte (6-8). Nagyon kevés pont esett az elején, Durázi, ahogy honlapunkon is ígérte, nagyon felpörgött, az első negyedben kilenc pontot dobott (igaz utána egész meccsen már csak egyet). Az ezüstérmesnél Tóth volt a legjobb, a Falco egyébként 0%-kal triplázott (0/6), de így is egál volt az első etap (17-19).

Tóth hamar egyenlített, Gliebov viszont azonnal válaszolt. A szombathelyiek tízedik kísérletükre találtak csak be kintről, ráadásul Ware a kontrából „leutánozta” Balmazovicsot. A ZTE továbbra is őrizte minimális előnyét, Curry a 14. percben szerezte meg első pontjait, büntetőkből. A meccs első idejét Okorn kérte ki, 24-29-nél, a 15. percben. 31-31-nél Váradi egyenlített kintről, a dudaszó pillanatában. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Balmazovics egyéni villanása után, hosszú időt követően vette vissza a vezetést a Falco, Bencze Tamás a 40. percben időt is kért. Ware félpályás triplájával zárult az első félidő, így 37-38-as vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A fordulás után 10-2-vel kezdett a Falco, majd Agafonov hozta vissza a vendégeket egy 2+1-es akcióval, Ware pedig egyre olvasztotta a vasi fórt. A hajrára ismét elhúztak a sárga-feketék, Reddic tizennegyedik pontjával kétszámjegyűre nőtt a differencia (59-49). Ware kintről talált be, huszonegynél járt. Thompson csak a 29. percben iratkozott fel a listára, a büntetővonalról. 66-56-ról indult a záró felvonás.

7-2-vel folytatta a vendéglátó, még két perc sem telt el, Tóth kosara után, büntetője előtt (73-58-nál) időt kért Bencze. A végére ugyan kozmetikázott az eredményen a Bencze-legénység, de a fordításra, egyenlítésre nem volt esélye. A vendég szurkolók közül néhányan nehezen viselték a vereséget, és összetűzésbe kerültek a biztonsági szolgálattal, de szerencsére győzött a túlerő. Próbálkozott becsülettel a listavezető, kihozta magából a maximumot, ám ma ez erre volt elég. A ZTE is elszenvedte első vereségét, ezzel nincs már hibátlan együttes a mezőnyben. Az ezüstérmes vasiak pedig kezdenek egyre jobban magukra találni, összeállni.

 
 
 • 2lalika2018október28.12:27ÚjVálasz

  "Az irányító poszt nagyon lyukas, szerencsére van Beni, aki ha kell bármit eljátszik."
  Teljesen egyetértek!

   
 • 1belabo2018október27.22:58ÚjVálasz

  Igen, van edző. Ez nagyon fontos, mert játékos egyre kevesebb. Tavaly még 8-as, idén már csak 7-es rotációra telik. Az irányító poszt nagyon lyukas, szerencsére van Beni, aki ha kell bármit eljátszik.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!