Zigeranovic nélkül is megpróbálja a Falco

Kaposváron jön a negyeddöntő visszavágója.
 
 
 
 
 

Zigeranovic nélkül is megpróbálja a Falco

Kaposváron jön a negyeddöntő visszavágója.

Szombaton tovább folytatódnak a küzdelmek a férfi élvonalban, a negyeddöntő második felvonásán a Kaposvár fogadja a Falcót. A párharc első mérkőzését egy jó kezdéssel alapozták meg a sárga-feketék, akik 82-72-re nyertek, és ezzel 1-0-ra vezetnek. Érdekesség, hogy a jelek szerint holnap mindkét oldalon hiányozni fog egy-egy légiós center.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: A párharc első mérkőzésén az első negyedet leszámítva nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt. A holnapi viszont már egy teljesen új meccs lesz. Ahogy eddig mindig, most is megpróbáltuk a pozitív dolgokat kiemelni a szerdán látottakból, a negatív dolgokból pedig tanulni. Látszottak a hibáink, sajnos ezek nem új keletűek, már megvoltak korábban is. Az tisztán látszott, hogy amint elkezdtünk keményebbek lenni védekezésben, illetve támadásban picit okosabban fejeztük be az akciókat, azt erőltettük, ami az erősségünk, a Falcónak sokkal nehezebb dolga volt. Sok okosságot most már nem lehet mondani a play-offban, hiszen mindenki ismeri a másikat. Hazai pályán természetesen szeretnénk nyerni, és egyenlíteni, még akkor is, ha Simms nem játszhat. Nagy kár, mert amerikai centerünk nemcsak szerdán, hanem már az utóbbi meccseken folyamatosan nagyon jó teljesítményt nyújtott. Jelen állás szerint bárki bármilyen sérüléssel is küzd, rajta kívül mindenkire számíthatok. Látom a fiúkon az elszántságot, hogy nagyon szeretnék megnyerni a meccset, fontos, hogy ők is érzik, és el kell, hogy higgyék, van keresni valójuk.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Szerdán nagyon jól kezdtünk, hamar nagy különbségre tettünk szert. Összességében a négyből három negyedben jól játszottunk, a harmadikban viszont nagyon gyengék voltunk. Akkor nem voltunk elég koncentráltak, sokat hibáztunk támadásban, nagy sanszot adtunk a Kaposvárnak, hogy visszajöjjön a meccsbe. Végül is nyertünk, és ez a lényeg, de erre figyelnünk kell, mert egy mérkőzés negyven percen keresztül tart, nem pedig csak harminc. Tanultunk a hibáinkból, megpróbáljuk kijavítani őket. Nem számítok könnyű meccsre, Kaposváron senkinek sem volt egyszerű dolga, ráadásul úgy tűnik, Ivan Zigeranovicra sem számíthatunk. Elég nagy fájdalmai vannak, be van dagadva a bokája, tegnap ugyan eljött a csapattal az edzésre, de nem állt be kosarazni. Ma este meg akarja próbálni a futást, meglátjuk, hogy reagál rá a lába. Ha nem muszáj, biztos, hogy nem fogunk kockáztatni, mert nagy szükségünk lenne rá a későbbiekben, és nagyon veszélyes lenne, ha esetleg rásérülne, és hosszabb időre kidőlne.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!