A Zetét fogadja a Falco

Szomszédvári rangadó következik, a vendégek régi-új légióssal érkeznek.
 
 
 
 
 

A Zetét fogadja a Falco

Szomszédvári rangadó következik, a vendégek régi-új légióssal érkeznek.

Szomszédvári rangadót játszik egymással a Falco és a ZTE. A sárga-feketék a harmadik, a zalaiak a hatodik helyről várják a meccset. A vendégeknél debütálhat a régi-új igazolás, James Kinney.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: – Csak a győzelem elfogadható hazai pályán, már csak a szurkolóink miatt is, tisztában vagyunk vele, hogy ez egy presztízsmeccs nekik is. Hamarosan véget ér számunkra az a két hónapos ciklus, amikor sokat játszottunk, sokat utaztunk, szeretnénk győzelemmel pihenőre vonulni. A bajnokságban két idegenbeli győzelem után vagyunk, jó lenne ott folytatni, ahol Sopronban és Debrecenben abbahagytuk. Nem lesz könnyű dolgunk, Kinney visszatért ellenfelünkhöz, nem tudom, milyen formában van, de biztos segíteni tud majd a Zetén. Elég hullámzóan teljesített eddig a ZTE, volt pár jó meccse, de volt pár rossz is. Rosszul kezdték a bajnokságot, utána azonban elkapták a ritmust. Elég komplett csapatuk van, kintről jól dobnak, Radic pedig egy erős center a palánk alatt. Rutinos játékosaik vannak Szabó és Horváth személyében, de akad náluk fiatal tehetség is, mint például Benke. Végre mindenki egészséges, jelen állás szerint teljes csapattal állhatunk fel.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: – Ezúttal is, mint minden meccsen, az lesz a célunk, hogy nyerjünk. Erre egyszer több, egyszer pedig kevesebb esélyünk van, ha a realitásokat nézzük, akkor a Falco elleni idegenbeli találkozó abba a kategóriába esik, amikor nem mi vagyunk az esélyesek. Nem csak a tabellán elfoglalt helye miatt, hanem egyrészt azért, mert a szombathelyiek nagyon erős hazai pályával rendelkeznek, másrészt pedig ezeken a meccseken kilencven pont felett dobnak, míg mi idegenben átlagban 73-74 pontot szerzünk. Ez azonban csak játék a számokkal, olyan rangadóról beszélünk, ahol bármi megtörténhet. Az elsődleges célunk, hogy olyan meccset játszunk, ami a Falco-ZTE rangadóhoz méltó, ami azt jelenti, hogy szoros összecsapást lásson a közönség, ahol, ha adódik lehetőség a győzelemre, akkor győzünk, ha nem adódik, de ezért mindent megteszünk, akkor emelt fővel hagyhassuk el a pályát. Nem könnyít a helyzetünkön, hogy a csütörtöki edzésen elég balszerencsések voltunk: Mohácsi összetérdelt Jeffersszel, Kinney combja meghúzódott, Radicnak pedig kiment a bokája. Mohácsi és Jeffers tudták folytatni a tréninget, Radic nem, az ő sérülése nem olyan súlyos, tudja vállalni a játékot, Kinney pályára lépése viszont erősen kérdéses.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!