A Zete ellen zárja otthon az alapszakaszt a Falco

Már csak egy skalp hiányzik a gyűjteményből.
 
 
 
 
 

A Zete ellen zárja otthon az alapszakaszt a Falco

Már csak egy skalp hiányzik a gyűjteményből.

Minden szempontból rangadóval zárul az élvonal 22. fordulója vasárnap este. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szomszédvári derbit vív a ZTE-vel, egyben a harmadik az ötödiket fogadja. Utóbbi szempontból a zalaiaknak van nagyobb veszítenivalójuk, hiszen egy újabb vereséggel szinte biztosan lemondhatnának az alapszakasz dobogós helyezéseiről. Azonban könnyű dolguk nem lesz, ugyanis a szezon eddig eltelt részében bevehetetlennek bizonyult Vas megye: az odahaza szintén hibátlan Körmend mellett a Falco már 12 mérkőzésen őrizte meg makulátlan mérlegét az Aréna Savariában.

- Nagy rangadó lesz, nehéz meccset várok. A ZTE nagyon komoly, erős csapat, ezt jelzi a legutóbbi, kaposvári sikere is. Kötelező a győzelem, muszáj nyernünk hazai pályán, bízom benne, hogy sikerülni fog. A győzelem egyik kulcsa az lesz, hogy sikerül-e megállítani Ubillát, aki a zalaiak motorja – meg kell állítani a kettő a kettő elleni játékukat. Ha ez sikerül, akkor nyerhetünk. Kovács Péter még a Pécs ellen sérült meg, ezért nem játszott a legutóbbi meccseken, a többiek egészségesek - mondta Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője.

A Zete is megpróbálja

Eddig senkinek nem sikerült a szezonban nyernie Szombathelyen, a zalaiak azonban nem is titkolják, hogy ilyen szándékkal utaznak a szomszédvári rangadóra.

- A rangadói hangulat adott lesz, biztos vagyok benne, hogy mindkét szurkolótábor megfelelően készül erre – és abban is biztos vagyok, hogy a két csapat is megfelelően készül a találkozóra. Nyilván nálunk is jobb most a hangulat, az utolsó két mérkőzésünket megnyertük, köztük egy nagyon fontos kaposvári találkozót. Ugyanezt viszont a Falco is elmondhatja magáról, hiszen Kecskeméten győzött, ráadásul hazai pályán még veretlen. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, viszont a célunk nem változott, szeretnénk győzni, nagyon bízom benne, hogy olyan meccset tudunk játszani, melyen erre végig esélyünk lesz. A Falco odahaza jól dob, sok pontot szerez, a Sopron elleni meccs pedig megmutatta, hogy kevesebb dobott ponttal is tud győzni – ott, illetve a Pécs ellen a védekezésük is nagyon rendben volt –, illetve maga a hazai közönség is sokat segít a csapatnak, amely plusz egy embert jelent minden mérkőzésen. Utóbbi ránk is elmondható, ezért is biztos vagyok benne, hogy jó hangpárbaj lesz a két tábor között, mint ahogy volt Zalaegerszegen is. Hasonló meccsre számítok, remélhetőleg ugyanolyan végeredménnyel. Kerpel-Froniusnak van egy Kaposvár-meccsen szerzett sérülése, ami miatt kérdéses a játéka, a többiek rendben vannak - mondta Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője.

 
 
 • 2lokalpatr2017március12.13:53ÚjVálasz

  JÖJJÖN MINDENKI!

   
 • 1szurkoloo2017március11.23:32ÚjVálasz

  Hatalmas szurkolás kell, legyen pokoli hangulat!!! Akkor meglesz a győzelem. Tv-s meccs, lássa mindenki, milyen sokan szeretik itt ezt a sportágat!
  Mindenki az Arénába!!!
  Hajrá Falco!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!