Visszavághat az oroszoknak a Falco

Norfleet visszatér a Nyizsnyij Novgorod ellen.
 
 
 
 
 

Visszavághat az oroszoknak a Falco

Norfleet visszatér a Nyizsnyij Novgorod ellen.

A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik holnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a FIBA Europe Cup H-csoportjának 4. fordulójában. A sárga-feketék azt a Nyizsnyij Novgorodot fogadják, amely hozzájuk hasonlóan 2 győzelemmel és 1 vereséggel áll. Három héttel ezelőtt emlékezetes csatát vívott egymással a két csapat, akkor - bár a Falcónak állt a zászló - hosszabbítás után, 94-92-re az oroszok nyertek. Zoran Lukics együttese igaz, hogy hosszú utazás után érkezik Magyarországra, de így is pihentebb lesz Govenséknél, ugyanis a szolnoki veresége (71-97) óta nem játszott mérkőzést.

Arról már korábban írtunk, hogy a találkozó óta a BC NN vezetősége elköszönt az ex-körmendi Sterling Gibbstől, ám a napokban újabb légióst igazolt, a 33 éves, 211 centis és 107 kilós fehérorosz válogatott, Vladimir Veremeenko személyében, aki korábban 12 szezont töltött el orosz klubokban, legutóbb pedig az euroligás Brose Bamberg csapatát erősítette.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Oroszországban egész jól játszottunk, nagy kár, hogy nem nyertünk, elég közel álltunk hozzá. Azt a meccset viszont már el kell felejteni, a holnapi egy teljesen új lesz. Ha tovább akarunk jutni, akkor nincs mese, muszáj lesz nyerni, és akkor utána minden a saját kezünkben lehetne. Nehéz meccset várok, masszív, jó csapat a Novgorod, attól függetlenül is, hogy legutóbb simán kikapott Szolnokon. Az egyestől az ötös pozícióig tele vannak fiatal orosz játékosokkal. Kemények, nagyon jól védekeznek és támadnak, nehéz munka lesz. Ha hasonlóképpen tudunk játszani, mint három hete, és kijavítjuk azt a pár apróbb hibát, amit elkövettünk, akkor lehet esélyünk. Norfleet jelezte, hogy ma este már végigcsinálná az edzést, örömmel vettem, meglátjuk, hogy reagál rá a dereka, de bízom benne, hogy minden rendben lesz. Borisov felépült, használtak a kezelések, amiket kapott, szerencsére a soproni meccs után nem rosszabbodott az állapota. Hódi Patrik viszont az U20-as meccsen bokasérülést szenvedett, két hétre kidőlt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!