Vereséggel kezdett a Falco

Nemcsak edzőmeccsen, tétmeccsen is a Sopron nyert.
 
 
 
 
 

Vereséggel kezdett a Falco

Nemcsak edzőmeccsen, tétmeccsen is a Sopron nyert.

Három hét alatt harmadszor találkozott egymással a Sopron és a Falco, ezúttal már tétmeccsen.

Curry középtávolijára Lemar felelt az elején, majd Reddic palánk alóli kosarára Warnertől jött egy tripla. Hamar bekezdtek a csapatok, de aztán visszavettek a pontgyártásból. Az SKC főleg kintről volt eredményes, a másik oldalon az amerikai center hozta a pontokat. Norfleet volt fegyelmezetlen, alig hat perc alatt két hibát gyűjtött be, védekezésben sem volt a topon a hátvéd, így máris be kellett állnia a talpcsonttöréséből felépülő Váradinak. Lemar büntetőit követően, 18-13-nál már öt volt közte, a negyed végére maradt is a különbség (24-19).

A nagy kedvvel játszó Warner ziccerével tovább nőtt a különbség, igaz Bruinsma azonnal bevágott egy trojkát, de Gilbert és Gordon újra betalált, így már a tízet súrolta a differencia, és még másfél perc sem pörgött le a második negyedből (30-22). Gyengén dobtak távolról a vendégek (1/6, szemben a 3/5-tel), 30-24-nél időt kért Okorn. Dénes dudaszós hármasával először lett kétszámjegyű a differencia. Megint leálltak a csapatok, a 15. percben, 38-28-nál Sabáli is magához hívta övéit. Továbbra is extrán tüzeltek kintről a hazaiak, Lemar hármasa után lett 44-30. És itt még nem volt vége! Nem sokkal később Okorn újra felmutatta a T-betűt, de hiába, mert a Sopron már tizennyolccal is ment. 51-36 lett a félidő, a második tíz percben tízet vert ellenfelére az SKC.

A fordulás után Norfleet kihagyta kintről, Gordon viszont betette közelről. Bruinsma szerezte meg harmadik hármasát (és tizenkilencedik pontját). Egy kisebb kakaskodás után Warnerre fújtak sportszerűtlent Váradival szemben, de a sárga-feketék kapitánya mindkét büntetőjét kihagyta. Bruinsma cipelte egyedül vállán a csapatát, 53-41-nél időt kért Sabáli. Bruinsma két újabb ziccerével tízen belülre jött a Falco. Tóth azonban faultja után technikait is kapott reklamálásért, így a három sikeres hazai büntető után Gilbert hármasával újra megnyugodhattak a hazai szurkolók (63-49). Sőt, Norfleet tripladobás közben faultolta Warnert, aki mindhármat értékesítette, így visszaállt a tizenhét. A harmadik negyedbe még egy Balmazovics kosár fért bele, 66-51-ről indult a záró felvonás.

Az idő a fehér mezeseknek kedvezett, ráadásul alig-alig született pont a negyedik negyed elején. Előbb a Falco, majd a Sopron is időt kért. A nagyot játszó Bruinsma újabb hármasával egy pillanatra megint visszaengedték a vendégeket nyolcra Dénesék, de aztán jött Warnertől egy „gól jó plusz egy”, ráadásul Norfleet ezzel ki is pontozódott. Három perccel a vége előtt hétre olvadt a különbség, miután Reddic tette vissza saját dobását (76-69). Sőt, Curry faulttal együtt dobott kosarat, 76-72. Reddic is kiszállt a 38. percben, Lemar keze pedig nem remegett meg a vonalról. Jött a Falco timeout. Tóth eladta, Gordon bezsákolta, de még mindig nem dőlt el, mert Bruinsma gyorsan szerzett újabb kosarat. Bíró faultolta Lemart, aki megint biztos kézzel célzott. Bíró pedig a kontrából elég messziről dobott egy triplát. 82-77-nél, 43 másodperccel a vége előtt Takács csak egy büntetőt dobott be, de ez is elég volt a Sopronnak a győzelemhez. Warner megkoronázta mai teljesítményét, a végén közel félpályáról köszönt be, így a lefújás pillanatára visszaugrott kilencre az olló.

 
 
 • 2lalika2018szeptember30.22:08ÚjVálasz

  A FALCO-nál ugyanaz a képlet ismétlődik,mint a Haladásnál-
  Az elpocsékolt hazai fiatalok sorozatosan büntetnek.
  Miért nem tudjuk megtartani a saját fiataljainkat,sőt némelyek aztán keményen "fizetik" vissza a lokálpatriótamentes egyesületi vezetés sorozatos büöneit...
  !

   
 • 1belabo2018szeptember29.21:46ÚjVálasz

  A Falco történetében egyedülálló, hogy egyetlen szombathelyi sincs a csapatban. Hogy ez a földönkívüliek beavatkozásának eredménye, vagy egyszerűen csak a "vezetés" tehetségének következménye, azt döntse el mindenki maga. (Tudom, Váradi elvileg van, de ha tényleg az a sérülése, amit nyilvánosságra hoztak, az azt jelenti, hogy ezután már nem lehet élsportolóként terhelni. A fáradásos törés adott igénybevételszám esetén egy konkrét terhelés hatására következik be, majd a vélt gyógyulás után a legközelebbi ezt közelítő terheléskor megismétlődik.)
  Eddig a csapat 9 döntőt játszott, amiből 8-at elvesztett. Az ilyen eredményen a fél világ röhög, de egy igazi magyar tudja, hogy ez valójában siker, hiszen ha kudarc lenne, azért valakinek felelősséget kellene vállalni.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!