Vereséggel kezdett a Falco

Nem ment Govenséknek a nyitányon.
 
 
 
 
 

Vereséggel kezdett a Falco

Nem ment Govenséknek a nyitányon.

A hazaiak nevében Jan Pavlik köszöntötte a sikeres Eb-n szereplő magyar válogatott tagjait, Hermann János gyúrót, Ruják Andrást, Eilingsfeld Jánost, valamint a túloldalról Tóth Norbertet, Perl Zoltánt és a felkészülést segítő Váradi Benedeket.

Ogunyemi szerezte a meccs első kosarát, Zsigeranovics egyenlített, majd Govens triplával fordított. Váradi ziccerével már 2-7 állt az eredményjelzőn, de a vendégek ekkor örülhettek utoljára. Mindkét oldal csak tüzelt, streetball-jellegű volt a játék. Barnies triplája után már ismét a Paks vezetett, a negyed derekán, 13-10-nél időt kértek a vendégek. Eilingsfeld és Váradi kapta el a fonalat, a hazaiak extrán dobtak, a vasiak gyengén, az első negyed után 27-20 volt az állás.

Ogunyemi két palánk alóli kosara után kétszámjegyűvé vált a különbség (31-20). Nagyon szellős volt a Falco védekezése, szinte minden rádobásból pont született, különösen Ogunyemi volt elemében. 39-24-nél már tizenöt volt közte. Villant párat Perl, 41-30-nál időt kért Teo Cizmic. Hinds ziccerével alakult ki a félidei 51-38-as állás.

Ogunyemi „takarta be” Zsigeranovicsot, majd Allen szerzett ziccert. Az amerikai bedobó középtávolija után már tizenhét volt közte (55-38), Medve triplájával pedig a húsz is meglett. Több mint négy perc telt el, mire Norfleet megszerezte a Falco első kosarát a harmadik negyedben. Szemre is tetszetősen játszott az ASE, a szombathelyiek viszont csak keresték önmagukat. 12-2-es széria után 63-40 volt az állás, végül 73-51-ről indult a záró felvonás.

Bár Govens bevágott erőből egy triplát, majd Váradi ziccere után Borisov is eredményes volt kintről, a 8-0-s szériát követően, Cizmic időkérése felrázta a hazaiakat. A nagy kérdések eldőltek, a Falcónak nem volt esélye fordítani. Teljesen megérdemelten nyert az ASE.

 
 
  • 1nagy5208312017szeptember30.22:51ÚjVálasz

    Erre mit lehet mondani? Tavaly, az ilyen zakók után befutottak a második helyre, ha a döntőn nem kishitűek, akkor bajnokok! Azóta megerősítették a csapatot, Perl, Norfleet, stb! /Borisov, nem biztos, hogy erősítés, ahogy annak idején Barham sem!/ Aztán a nyitányon csőd! Most akkor mi van/lesz?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!