Vereséggel hangolt a Falco a derbire

Hosszabbítás után maradtak alul Oroszországban Norfleeték.
 
 
 
 
 

Vereséggel hangolt a Falco a derbire

Hosszabbítás után maradtak alul Oroszországban Norfleeték.

A Falco azért szállt harcba Nyizsnyij Novgorodban, hogy első magyar csapatként győzni tudjon az oroszoknál a nemzetközi kupában. A fekete-fehéreknél az ex-körmendi Sterling Gibbs ma sem játszott. 13-12-ig fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok, az első negyed hajráját aztán Popov vezérletével megnyomták a hazaiak, már volt tíz is közte, végül Zsigeranovics kosara után 26-18 állt a táblán.

A folytatásban tovább őrizte ugyan előnyét a Novgorod, de folyamatosan csökkent a differencia. Mindkét csapat gyengén dobott távolról. Elég rohanóssá vált a játék a félidő végére, picit megint meglógott a Nyizsnyij, de aztán még időben visszakapaszkodott a Falco. Az utolsó szó Borisové volt, 41-37-tel fordultak a csapatok.

Jelovac fordult le Tóth Norbertről, sikeresen, majd Váradi csent labdát és dobott könnyű ziccert. Hamar megérkezett a hazaiak nyakára a Falco. 47-46-nál már csak egy volt közte. 5-0-val rázta meg magát a BC NN, időt is kért Szekulovics. Az utolsó percben 59-53-nél Zsigeranovics harcolt ki faultot, plusz Panin ellen ítéltek technikait. Govens bedobta a büntetőt, majd Zsigeranovics sem hibázott a vonalról. 59-56-ról indult a záró(nak hitt) felvonás.

Zsigeranovics egyszerűen megállíthatatlan volt, újabb kosarai után fordított a magyar csapat. Innentől a Falco diktált. A 37. percben, 68-73-nál időt kértek az oroszok. Perl ziccere után, másfél perccel a vége előtt, 71-77-nél megint lépett a hazaiak orosz edzője az asztal felé. A büntetőpárbajból nem jött ki igazán jól a Falco, Martynov első kosarát az oroszok szempontjából a lehető legjobbkor, a végén szerezte. Kevés volt már hátra, egálnál Borisov belebotlott a saját lábába, jöhetett a hosszabbítás.

Úgy tűnt, a ráadásban hamar dűlőre viszi a kérdést a Nyizsnyij. A Falco azonban nem adta fel, a végén egyenlített, sőt Perl triplájával fordított is. A végére azonban Govens, Zsigeranovics és Pustahvar is kipontozódott. A hajrá megint Strebkovéké volt, Perl eladta a labdát, így nyertek az oroszok.

 
 
 • 2zuckerpopo2017október18.23:15ÚjVálasz

  A riport befejezetlen, pl. Perl ponterős játéka nélkül sima vereség lett volna.

   
 • 1realista2017október18.20:55ÚjVálasz

  Szuper! gratula!
  Majd itthon megforditják a fiuk!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!