Utolsó nemzetközi meccsét játssza a Falco

Nagy bajban a macedón ellenfél, anyagi csőd miatt légiósok nélkül, fiatalokkal állnak fel.
 
 
 
 
 

Utolsó nemzetközi meccsét játssza a Falco

Nagy bajban a macedón ellenfél, anyagi csőd miatt légiósok nélkül, fiatalokkal állnak fel.

Szerdán utolsó nemzetközi tétmeccsét játssza a szezonban a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (vagy ahogy a macedón lapok írják: Falco Zombatelli), ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a sárga-feketék nem juthatnak tovább a H-csoportból.

Szrecsko Szekulovics együttese késő este, 20:45-től a kvartett utolsó helyén szerénykedő, eddig még nyeretlen Karpos Szokoli vendége lesz Szkopjéban. Nagy meglepetés lenne egy hazai győzelem, hiszen az elmúlt időszakban a balkán csapat megjárta a poklot, az önkormányzati választások miatt anyagi gondok jelentkeztek, ezt követően az összes légiós távozott, a keretükben hét fiatal játékos fog szerepelni. A legidősebb közülük a 23 éves Najdovszki Darko, Ivan Sapundzhiev és Damian Jakimovszki 22, Andrea Atanassov és David Pecalevski 20, Nicolas Zarevszki 19, Joseph Naumovszki pedig 18. Sapundzhiev, Jakimovski és Atanassov már rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, a többi négy viszont abszolút „kezdőnek” számít.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Hozzánk is eljutottak a hírek, hallottuk, hogy problémákkal küzd a macedón csapat, ahonnan a légiósok elmentek. Természetesen nyerni akarunk. Remélem sima lesz, kellene egy jó meccs a hétvégi fontos pécsi bajnokink előtt. Sajnálom, hogy befejezzük nemzetközi szereplésünket, nem jutottunk tovább, egyértelműen a mienk volt a legerősebb csoport a FIBA-kupában, de ezen már kár keseregni, az élet megy tovább. Hosszú ideje, három hete nem játszottunk tétmeccset, annak viszont örülök, hogy több játékosom is a válogatott programjában vett részt, hiszen egy kicsit kiszakadtak a megszokott környezetükből, más szisztémában, más helyzetben, más tétért harcolhattak. Pozitív töltettel érkeztek vissza hozzánk, egy ilyen mindig csak előnyükre válhat. Mindenki megfelelően tudott regenerálódni, fontos, hogy senki sem sérült, mindenki egészséges, Borisov kicsit köhög, de kapott gyógyszereket, így remélem ő is fog tudni játszani.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!