Utolsó hazai meccsére készül a Falco

A kérdés csak az, hogy ez lesz-e a szezon utolsó meccse is?
 
 
 
 
 

Utolsó hazai meccsére készül a Falco

A kérdés csak az, hogy ez lesz-e a szezon utolsó meccse is?

Hétfő este a döntő negyedik mérkőzését rendezik az Aréna Savariában, ami akár egyben a 2017/18-as szezon utolsó találkozója is lehet. A Szolnok a harmadik meccsen magabiztosan verte a szombathelyieket, így Vojvodáék egyetlen győzelemre kerültek a bajnoki címtől a három győztes találkozóig tartó párharcban. A Falco esélyeit rontja, hogy csapatkapitánya, Váradi Benedek nem lép pályára.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon jót tett a csapatnak, hogy ezúttal a két meccs között három nap is a rendelkezésünkre állt a regenerálódás szempontjából. A ZTE és az Alba ellen is nagyon nehéz párharc során sikerült továbbjutnunk, a döntőben pedig kétnaponta jöttek a meccsek, fáradtak voltak már a játékosaim, de szerintem a szolnokiak is így voltak ezzel. Péntekre pihenőt kaptak a fiúk, szombaton pedig már két edzéssel kezdtünk el készülni a negyedik meccsre, de természetesen nem hajtottam meg őket annyira, igyekeztünk a hibák kijavítására koncentrálni. Sorsdöntő mérkőzés lesz a hétfői, amit ha nem sikerül megnyernünk, akkor vége a bajnokságnak, éppen ezért sokkal nagyobb a nyomás rajtunk. A Szolnok egy vereség esetén hazai pályán még javíthat, mi holnap nem hibázhatunk, csak a győzelem az elfogadható, nem létezik más opció a számunkra. El kell felejtenünk a harmadik meccset és újra azt az arcunkat kell mutatnunk, amit hazai pályán láthattak a szurkolóink. Nem lesz egyszerű a dolgunk, három játékosunk is sérült, közülük pedig Váradi Benedek biztosan nem fog pályára lépni. Govens továbbra sem százszázalékos, a szíve viszi előre, valamint Norfleet bokája sem az igazi.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nagyon várják már a játékosaim a hétfői találkozót, egy hosszú szezon végéhez közeledünk, amikor már kevesebb kedve van az embernek az edzésekhez, mindenki meccset akar játszani, ez teljesen normális. Az elmúlt napokban azért még megpróbáltunk kisebb finomhangolásokat végrehajtani védekezésben és támadásban is, valamint igyekeztünk felkészülni arra a hangulatra, ami Szombathelyen fog várni minket. Mindenki számára ismert, hogy a Falco hazai pályán sokkal jobban játszik, mind idegenben, köszönhetően többek között a telt házas csarnoknak is, ahol mindig remek az atmoszféra. Természetesen azon leszünk, hogy a legutóbbi meccsen nyújtott teljesítményt megismételjük, ám ehhez idegenben még nagyobb koncentrációra lesz szükség. A Falcón lesz nagyobb nyomás, egyrészt azért, mert általában a hazai csapaton mindig nagyobb a teher, másrészt pedig ha esetleg veszítünk, hazai környezetben lesz még egy esélyünk megnyerni a bajnoki címet. Nincs sérültünk, minden játékos a rendelkezésemre áll.

 
 
  • 1salfai2018június18.18:46ÚjVálasz

    Jó eredmény az ezüst is, de én azért aranyat reméltem. El kell ismerni az Olaj jobb.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!