Újra teljes csapattal a Falco

Az ezüstérmes a bronzérmest fogadja az Aréna Savariában.
 
 
 
 
 

Újra teljes csapattal a Falco

Az ezüstérmes a bronzérmest fogadja az Aréna Savariában.

A vb-selejtezők miatti szünet után, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak holnap este Szombathelyen, ahol az ezüstérmes Falco a bronzérmes Albát fogadja. Mindkét csapat négy győzelemmel és négy vereséggel áll a tabellán, a vasiak nem, a fehérváriak viszont továbbjutottak a nemzetközi kupából.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Régen volt erre példa: végre teljes kerettel tudtunk edzeni a hét elejétől, mindenki egészséges és hadra fogható, persze Bruinsmát leszámítva, aki ha minden a tervek szerint halad, akkor a hét vége felé – jövő hét elején visszaérkezik Magyarországra. A játékára még egy darabig biztosan nem számíthatok, de már a jelenlétével is sokat segít nekünk. Erős csapatot fogadunk, ahol öt amerikai játékos is szerepel. Nagyon individuálisak, gyorsak, borzasztóan jól támadják a gyűrűt, szinte pillanatok alatt képesek felérni az ellenfél palánkja alá, úgyhogy a védekezésünkön nagy hangsúly lesz. Lepattanóban is erősek, úgyhogy a kizárásokra is figyelnünk kell. Elhalasztott mérkőzésről van szó, amit talán most egyik csapat szempontjából sem a legjobb pillanatban pótolunk, de ilyen az élet, ezzel nem érdemes foglalkozni. Természetesen szeretnénk nyerni.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Három játékosunk, Lukács Norbert, Takács Milán és Filipovity Márkó a válogatottnál tartózkodott a szünetben, míg Lóránt Péter továbbra sem állt edzésbe, vele minden az előzetes tervek szerint halad, jelenleg még a rehabilitációját tölti. Így azonban csapatként nem sok mindent tudtunk csinálni, többnyire egyéni edzéseket tartottunk. A Kaposvár elleni vereségen igyekeztünk minél hamarabb túllépni, ott nem játszottunk azon a szinten, ami szükséges lett volna, rengeteg hibánk volt, az egy nagyon rosszul sikerült mérkőzés volt. Kemény meccsre számítok a Falco ellen, ebben a bajnokságban a vasiak védekezése sokkal jobban összeállt, mint a korábbiakban. Szombathelyen továbbra is nagyon nehéz nyerni, a bajnokságban ez még senkinek nem is sikerült, a magyar csapatok közül egyedül a Szolnok tért haza onnan győztesen, igaz az a FIBA-kupában volt. Nagyon jól kell játszani, csapatként és egyénileg is a maximumot kell nyújtanunk, végig koncentrálva kell kosaraznunk, ha nyerni akarunk. Rodney Bullock több napja beteg, kérdéses, hogy tudja-e vállalni holnap a játékot.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!