Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár kosárlabda elődöntő 

Újra előnyben a Falco

Pedig a negyedik negyed elején tizenkettővel vezetett az Alba.
 
 
 
 
 

Újra előnyben a Falco

Pedig a negyedik negyed elején tizenkettővel vezetett az Alba.

Remek volt a hangulat, ezúttal Fehérvárról is érkeztek nézők, sőt az Aréna Savariában nézte meg a mérkőzést Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány is. Harris szerezte a meccs első kosarát, övé volt az első hat fehérvári pont. A 6. percben Harris hármasával már 9-17 volt az állás. Visszajött ugyan háromra a Szombathely, de bődületesen jó százalékkal dobott a bajnok (71.4 %), 14-24-nél már tíz volt közte, időt kért Szekulovics. Az első negyed Mohammed büntetőivel ért véget, 18-31.

Perl egészpályás szólója után zárkózott a Falco, Mohammed azonban beverte harmadik hármasát is. Három és fél perc alatt 12-3-mal nyitottak a vasiak, Pustahvar triplája után, 30-34-nél Dzunics kért időt. Taylor kettőre hozta fel csapatát, ennél közelebb azonban nem jutott, 7-0-val újra meglépett az Alba. 2:26 volt vissza a félidőből, amikor Hill zsákolása után Szekulovics hívta magához övéit. Hiába, sorra adták el a labdákat Govensék, újra kétszámjegyű lett a különbség. Borisov triplájával 40-47 a szünet.

Horton zsákolt mellé egy alley oopot, Taylor viszont „izomból behúzta” a kontrából. Kosárra kosár volt a válasz. A 24. percben Borisov büntetői után lett 54-55 (14-8-cal kezdett a Falco). Megint megtorpantak a hazaiak, pillanatok alatt újra elment tízzel a Fehérvár, 55-65-nél időt kért a Falco. 1:48 volt vissza az etapból. 60-65-ig visszajött a tavalyi ezüstérmes, de a végén Mohammed egy büntetőt, Simpson pedig egy triplát dobott, így 60-69-ről indult a záró felvonás.

Simpson a negyedik negyed elején is hozzátett egy trojkát, így már tizenkettő volt a Falco hátránya, illetve az Alba előnye. Norfleet két gyors kosárral hozta vissza a vasi reményeket. Simpson korai hármasára nyolc szombathelyi pont érkezett, két perc után, 68-72-nél máris fel kellett mutatnia a T-betűt Dzunicsnak. Borisov hármasa után lett 71-72. Mohammed tett egy könyöklő mozdulatot Tóth felé, az amerikai Perllel szólalkozott össze, mindkettő technikait kapott. Norfleet hármassal fordított, Simpson azonnal felelt (74-75). Harris a 36. percben kipontozódott, Lóránt pedig a 38. percben megkapta első faultját. Norfleet triplája után, 81-77-nél gyorsan időt kért az Alba. Govens az utolsó percben a nehezét már megoldotta, de ziccere túl rövid lett. Borisov faultolta Hillt, aki az első büntetőt kihagyta, a másodikat bedobta. Tóth volt szabálytalan Simpsonnal szemben, ő mindkettőt elrontotta. A lepattanót Lóránt és Horton sem tudta visszatenni, sőt Simpson faultolt. Borisov is csak az elsőt tudta gólra váltani, Govens ütött oda Simpsonnak, ezúttal mindkettő bement. 82-80-nál Hill is kiszállt, Norfleet dobhatott. Méghozzá hibátlanul. 26.4 másodperc volt hátra, az Alba négypontos hátrányban még megpróbálkozott egy időkéréssel. Lóránt szerzett könnyű kosarat a palánk alól, négy másodperc pörgött le, a Falco kért időt. Az Alba védekezése szétnyílt, Horton faultolta Perlt. A válogatott ásza végleg eldöntött minden kérdést, az Alba hiába erőlködött, nem tudott betalálni, így viszont kedden az életéért kell küzdenie Fehérváron.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!