Az újoncot fogadja a Falco

Már nem nyeretlen a TF, de így is a sárga-feketék az egyértelmű esélyesek.
 
 
 
 
 

Az újoncot fogadja a Falco

Már nem nyeretlen a TF, de így is a sárga-feketék az egyértelmű esélyesek.

Az újonc, viszont már nem nyeretlen Serco-TF-BP a hazai pályán még veretlen Falco vendége lesz. A sárga-feketék legutóbb kikaptak Jászberényben, így Váradi Benedekék feledtetnék a hétvégi kudarcot.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nem szabad a tabellán elfoglalt helyezésekből kiindulni, ugyanúgy készülünk a TF ellen is, mintha a bajnok Szolnok lenne az ellenfelünk. Komolyan kell vennünk ezt a meccset is, mint ahogy az összes többit. Újonc csapatról van szó, amely azonban az utóbbi időben kezdett egyre jobban játszani, nem véletlenül verte meg a Szegedet az előző körben. Jászberényben legutóbb harminc percen keresztül mi is jól játszottunk, de az utolsó negyedben sokat hibáztunk. Ebben javulnunk kell. Nyilván teher és nyomás nélkül érkeznek hozzánk, van három jó légiósuk és tehetséges fiataljaik, az ő kikapcsolásukra figyelnünk kell. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

Mehmedovic Merim, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Már a Sopron elleni meccsünk sem volt rossz, ott is jól játszottunk, de most az önbizalmunknak mindenképpen jót tett, hogy megszereztük első győzelmünket. Ilyen szempontból nem jött jól nekünk a pihenő, mert jó ritmusban voltunk. Ha nem is extra, de nagyon jó csapat a Falco, amely évek óta szerepel a nemzetközi porondon is, így hozzá van szokva a heti kétmeccses terheléshez, mi viszont általában eddig csak egy héten egyet játszottunk, így most számunkra új helyzet következik, elég rövid időnk volt felkészülni a szombathelyiekre. Agresszív kosárlabdát játszik ellenfelünk, meg is vannak hozzá a jó játékosai, minden pozícióban. Nehéz lenne bárkit is kiemelni közülük, a felkészülésnél minden edző igyekszik felhívni a figyelmet az ellenfél külföldi játékosaira, ebből Szombathelyen sincs hiány, de nem ők a legnagyobb erősségeik, hanem a Váradi, Tóth, Bíró magyar sor. Optimista hangulatban vagyunk, megpróbálunk mindent, a rövid idő alatt is becsülettel felkészültünk, minket mindenképpen inspirál, hogy az Aréna Savariában, sok néző előtt léphetünk pályára. Biztos, hogy holnap is tele lesz a csarnok, vélhetően ránk is kíváncsiak lesznek, nem szeretnénk csalódást okozni. Aztán, hogy ha kihozzuk magunkból a maximumot, az mennyire lesz elég, majd meglátjuk. A Falco nagyon jól játszik otthon, mindenki ellen magabiztosan lép pályára. Jó meccset várok, történjék bármi, mi mindent beleadunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!