Az újoncot fogadja a Falco

A DEAC ellen nyújthatják hatmeccsesre győzelmi szériájukat a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Az újoncot fogadja a Falco

A DEAC ellen nyújthatják hatmeccsesre győzelmi szériájukat a sárga-feketék.

A zsinórban öt győzelmet arató, hazai pályán még veretlen Falco fogadja a kilenc meccses nyeretlenségi szériával rendelkező DEAC-ot. A két csapat novemberi meccsét 92-62-re a vasiak nyerték. A holnapi találkozó érdekessége, hogy az újoncnál debütál az a Goran Martinics, aki a 2014/15-ös szezonban a sárga-feketék irányítója volt.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A célunk egyértelmű: továbbra is veretlenek akarunk maradni hazai pályán. A papírforma szerint mi vagyunk a jobbak, a Körmend elleni nagy rangadó után csakis a győzelem jöhet szóba. Persze tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, nagyon tisztelem a DEAC-ot, bár a tabellán nem foglalnak el jó helyezést, de most már Martinics érkezésével teljesen jó kerettel rendelkeznek. Gorannak voltam edzője Marosvásárhelyen, nagyon jól ismerem, utána ráadásul a Falcóban is szerepelt, remek ember és nagyon jó támadó játékos. Figyelnünk kell a kettő-kettőkre, nemrég visszajött hozzájuk az amerikai center, Lauderdale, Armwood is veszélyes magas ember, Lilovot pedig nem kell senkinek sem bemutatnom. A magyar játékosaik is komoly potenciállal rendelkeznek, szóval jó csapat érkezik hozzánk, ettől függetlenül kötelező lesz a győzelem számunkra. Govens kapott infúziós és gyógyszeres kezeléseket, aminek hatására már sokkal jobb állapotban van, jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Azt hiszem, mindenki számára egyértelműek az esélyek. A Falco nagyon régóta veretlen hazai pályán, ráadásul most a Körmend legyőzése után nagyon jó passzban is van. Komoly játékerőt képviselő, jól összeszokott csapat a szombathelyieké, jó szerkezettel, nyolcfős rotációval. Nemrég új center érkezett hozzájuk Taylor személyében, akit már volt idő beépíteni a társak mellé. Óriási hangsúly lesz a védekezésen, meg kell akadályoznunk a gyorsindításaikat, és figyelnünk kell arra, hogy minél kevesebb második esélyt engedjünk nekik, és akkor egy jó meccset játszhatunk Szombathelyen. Nekünk ez egy jó erőfelmérő lesz, hogy hol tartunk. Sok változás volt nálunk az utóbbi időben, jól halad Goran Martinics beépítése, sajnos csak egy edzőmeccset tudtunk játszani a szünetben, sok edzésünk volt, meglátjuk, mennyire sikerült összeszoknia a társakkal. Sajnos kisebb problémáink most is voltak, de jelen állás szerint Farkas Attilán kívül mindenkire számíthatok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!