Az újonchoz utazik a Falco

Borisov újra megsérült.
 
 
 
 
 

Az újonchoz utazik a Falco

Borisov újra megsérült.

A négy győzelemmel és három vereséggel álló újonc a 4-2-es mutatóval éppen előtte álló szombathelyieket fogadja szombaton délután.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: A Falco a bajnokság legjobban passzoló csapata, nagyon veszélyes távolról, remek százalékkal dobják a játékosaik a triplákat. Figyelnünk kell a tranzíciós játékukra, hogy ne tudjanak ritmust fogni, és eredményes lenni. Hasonlóan keményen kell játszanunk, mint legutóbb Kaposváron, és akkor elkerülhetjük azt, ami a Körmend ellen történt. Szeretnénk egy komoly meccset játszani, és nagy erőbedobásra késztetni a Falcót. Bognár Kristóf már együtt edzett a csapattal a héten, fokozatosan szeretnénk beépíteni, talán első lépésként néhány percre már be tud szállni holnap. Godwin Omenaka sérült, ő viszont nem játszhat.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nyerni kell! Fontos meccs előtt állunk. A Debrecen egy jó csapat, nem tipikus újonc, elég jó formában van, szépen jöttek náluk eddig az eredmények. Az a csapat, amelyik ilyen eredményesen kezdi a bajnokságot csak is maximális tiszteletet érdemel. Jó játékosaik vannak, Lilovval az élen, akit mindenki ismer, tavaly a Szeged legjobbja volt. Az amerikaiak és a magyarok is ügyesek, elég komplett csapatról beszélünk. Majdnem egész meccsen zónáznak, és elég jól dobnak kintről. Nagyon motiváltak vagyunk, Sopron megszereztük az első idegenbeli győzelmünket a bajnokságban, szeretnénk ezt Debrecenben folytatni. A kulcs a védekezés lesz, meg kell tudnunk állítani őket. Persze, ha az oroszok elleni meccshez hasonlóan csak 22 %-kal dobunk kintről, akkor az nem lesz elég a győzelemhez. Norfleet még mindig nincs 100 %-os formában, de jó úton jár, szép lassan visszatér. Boriszov viszont kedden újra combizom sérülést szenvedett, tegnap este nem edzett, ma reggel csak dobóedzés volt, elutazik velünk, majd meglátjuk, holnap milyen állapotban lesz, de ha nem muszáj, akkor nem fogok kockáztatni. Hódi bokája sem jött még rendbe.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!