Újonc-veréssel halad tovább a Falco

Helytállt a DEAC, de igazán nagy veszélyt nem jelentett az Aréna Savariára.
 
 
 
 
 

Újonc-veréssel halad tovább a Falco

Helytállt a DEAC, de igazán nagy veszélyt nem jelentett az Aréna Savariára.

A telt házas megyei rangadó után jóval kevesebb néző fogadta a csapatokat a Falco-DEAC mérkőzésen. A bemutatásnál a vendégek új igazolása, az ex-falcós Martinics nagy tapsot kapott a hazai szurkolóktól. Borisov 4 pontjával indult a meccs, majd Váradi is hozzátett ugyanennyit, alig két perc után 8-0 volt az állás, majd nem sokkal később 13-2. Feléledtek a vendégek, kicsit könnyelműbbé váltak a hazaiak, 25-17 az első negyed.

A vendégek magasemberei – Armwooddal az élen – éltek a lehetőséggel, a 13. percben 29-26, időt is kért Szekulovics. Továbbra is jól tartotta magát az újonc, a hajrában, 42-40-nél mégis a fekete mezesek kértek időt. Kósa dudaszós triplájával lett 46-45 a félidő, finoman fogalmazva sem volt a helyzet magaslatán a Falco védekezésben, majdnem harminc pontot kapott egy negyed alatt.

A fordulás után is őrizte minimális előnyét a Falco, de a DEAC is minden dicséretet megérdemelt, mert látótávolságon belül tudott maradni. A hazai nézők idegeit időnként borzolták a játékvezetők, miközben a 25. percben, 58-54-nél a betegségéből lábadozó Govens egy 3+1-es akcióval megszerezte első pontjait a meccsen. Velkey szerzett két hárompontost, majd kiintett az őt hergelő hazai B-középnek. Pillanatok alatt villant a Falco, Perl ziccere után már 72-59, 76-63-ról indult a záró felvonás.

Perl és Martinics vívott nagy csatát egymással, állandósult a két csapat közti tíz pontos differencia. A 35. percben, Perl ziccere után, 86-78-nál időt kért Berényi. Hiába, innen már nem volt visszaút a hajdúságiaknak, akik bár tisztességgel helytálltak, az Aréna Savariát ők sem tudták bevenni.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Elég nehéz szituációban jött most ez a DEAC-meccs, mert két fontos derbi, a Körmend és a ZTE elleni közé ékelődött be. Lehetett látni, hogy a játékosok nem voltak annyira frissek, energikusak, mint amennyire szoktak lenni. Jól indultunk, aztán utána kicsit bealudtunk, de szerintem ez normális reakció, egy ilyen erős, Körmend elleni meccs után, amely sok energiánkat felemésztett. Nyertünk, és ez a lényeg. A DEAC egyáltalán nem gyenge csapat, most már Martinics érkezésével egészen jó kerete van. Bízom benne, hogy tudunk ennél jobban is játszani, de amiatt mindenképpen boldog vagyok, hogy nem játszottunk jól, de így is nyertünk. Azt szokták mondani, mindig a kötelező a legnehezebb. Jó úton vagyunk, és fontos, hogy senki nem sérült meg. Bár ma nem volt telt ház, azért a munkanap ellenére így is sokan kijöttek, köszönjük a szurkolóink biztatását. Mostantól már a ZTE elleni meccsre koncentrálunk.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, nagyszerű volt ilyen közegben, ilyen gyönyörű csarnokban játszani, további sok sikert kívánok a szombathelyieknek. Sajnos nagyon rosszul kezdtük a meccset, olyan játékelemekből kaptunk gólokat, amikből nem lett volna szabad. Nem figyeltünk a tranzíciós játékok levédésére és a túl sok támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, pedig megbeszéltük előre, hogy ezekre figyelni kell. Ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. Támadásban nagyon szép munkát végeztünk, jól dobtunk, jól járattuk a labdát, de a 95 kapott pont nagyon sok, főleg úgy, hogy ezek jó része figyelmetlenségekből adódott.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!