Az újonc vendége lesz a Falco

Második idegenbeli győzelmükre hajtanak a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Az újonc vendége lesz a Falco

Második idegenbeli győzelmükre hajtanak a sárga-feketék.

Csütörtök este hat órától a Vasas Budapest és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csatája zárja a 16. fordulót a férfi kosárlabda élvonalban. Az újonc a sereghajtó, a vasiak az ötödik pozícióból várják a meccset. Érdekesség, hogy az angyalföldiek eddig mindhárom sikerüket hazai pályán aratták, a sárga-feketéknek viszont eddig nem igazán ment idegenben, vendégként eddig csak Sopronban tudtak nyerni.

- A papírforma alapján jobb csapat vagyunk, nyernünk kell. Nehéz meccs lesz azonban, számunkra az idei szezonban minden idegenbeli nehéz feladat, de természetesen győzni utazunk Budapestre. A Vasas nem olyan rossz csapat, mint ahogy azt a tabella mutatja, ősszel Szombathelyen is megszenvedtünk velük. Van négy jó légiósuk, és olyan meghatározó, rutinos magyar játékosuk, mint például Horváth Ákos, akit nagyon jól ismerek, hiszen korábban voltam az edzője. Wright leigazolásával erősödtek a palánk alatt, gyors kosárlabdát játszanak, amihez adott is a keretük. Jól kell védekeznünk, de a támadójátékunkon is nagy hangsúly lesz. Ha meg tudjuk ismételni a hétvégi teljesítményünket, akkor nem lehet probléma. Medford a héten betegség miatt több edzést is kihagyott, de reményeim szerint teljes kerettel tudunk majd kiállni holnap - mondta Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője.

"Mindegy, hogy ki ellen játszunk, nyerni kell"

Ez a jelszó most az újonc Vasasnál. Ősszel 88-80-ra a Falco győzött, azóta persze sok minden megváltozott mindkét együttesnél.

- A jelenlegi szituációban nem lehet válogatnunk, azaz mindegy, hogy ki ellen játsszunk, csakis a győzelem utáni vágyakozás hajthat minket. Sokat dolgozunk, és erre alapozva szeretnénk végre elindulni felfelé. Az előző fordulóban nagy skalpot gyűjtő Falco magasabban jegyzett csapat, erős játékosállománnyal és edzői stábbal, de ellenük is szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból és a mérkőzésből. A sérültjeink még nincsenek 100%-os állapotban, de valószínűleg már pályára tudnak lépni - vélekedett Sárosi Bulcsú, a Vasas Budapest vezetőedzője.

 
 
  • 1idealista2017február02.18:44ÚjVálasz

    Egyelőre hozzák a fiúk az idegenben megszokott pocsék játékot, gyenge dobóformát
    Nézhetetlen, ahogy szenvednek !

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!