Új center a Falcóban

Francia középcsapattól érkezik egy amerikai légiós.
 
 
 
 
 

Új center a Falcóban

Francia középcsapattól érkezik egy amerikai légiós.

Új centert igazolt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a 24 éves amerikai center, Steve Taylor Jr. személyében. A 206 centis, 109 kilós, chicagói születésű játékos a Marquette Egyetemen kezdte tanulmányait, majd a Toledo Egyetemen fejezte be. Utolsó évében 33 meccsen 32.1 perc alatt 15.27 pontot, 12.24 lepattanót és 3.73 gólpasszt átlagolt.

Első profi szezonját a francia élvonalbeli JDA Dijon Bourgogne csapatánál kezdte meg, ahol 19 bajnokin, 16.4 perc alatt 5.7 pontot és 2.5 lepattanót átlagolt.

Tavaly nyáron indult az NBA drafton, illetve részt vett a Portsmouth Invitational Tournamenten is, ahol 3 meccsen 27 perc alatt 10.7 pontot, 10 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt.

Steve Taylor Jr.

- Nem titok, régóta keresgéltünk centert, olyat, aki játékban volt, és ki tudott lépni a szerződéséből. A piacon a kínálat nagyon kevés volt magas poszton, bízom benne, hogy Taylor személyében megfelelő erősítés érkezik hozzánk a palánk alá. A szezon végéig szóló szerződést kötöttünk vele, a kötelező orvosi vizsgálatokon még át kell esnie, a tervek szerint a hétfő délutáni edzésen már együtt készül a társaival, a Magyar Kupán pedig pályára is léphet - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a sárga-feketék ügyvezetőjétől.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!