Tovább menetel a Falco

Ezúttal Govens, Perl és Pustahvar repítette a szekeret.
 
 
 
 
 

Tovább menetel a Falco

Ezúttal Govens, Perl és Pustahvar repítette a szekeret.

A deréksérüléssel bajlódó Julian Norfleet ma sem játszott, régi ismerőst köszönthettek a szombathelyiek a túloldalon, Zsarko Csomagics személyében.

Hamar egymásnak estek a csapatok. Tóth Norbert egy sikeres büntetőjével indult a meccs, Labovics triplával felelt. Govens, McFadden és Pustahvar is betalált kintről. Gyors, időnként már egy picit kapkodós is volt a játék, a védekezéssel egyik oldalon sem törődtek a csapatok. Számolatlanul szórták a triplákat mindkét oldalon. A 8. percben, 25-23-nál időt kért a Falco. Az első negyed 31-27-es állással zárult. Érdekesség, hogy az első tíz percben nem cseréltek a hazaiak. Pustahvar át tudta menteni a Kaposvár elleni formáját, úgy ért el 13/6-os pontmutatót, hogy nem hibázott dobást (5/5 mezőnyből, 1/1 büntetővonalról), de Govens és Tóth Norbert sem rontott a mezőnyből (utóbbi csak egyet a vonalról). [p]Továbbra is a vasiak diktálták a tempót, a macedónok tisztes távolságból követték a magyar csapatot. A 14. percben, 41-34-nél időt kértek a vendégek. Hiába, a különbség átlépte a tízet. Sőt volt már tizenhat is közte (57-41). Mind a két negyedben harminc fölé jutott a Falco, a félidőben 64-49 volt az állás.

Csomagics kétszer, Váradi egyszer volt eredményes a folytatásban. Ebben az időben a kék-fehérek dobták jobban a triplákat, tízen belülre is kerültek a fordulás után. 4-13-as szériát repesztettek, amely után 68-62-ig zárkóztak. Aztán pillanatok alatt villantak párat Perlék, 75-62-nél máris időt kért a Szokoli. A harmadik etap összességében a vendégeké volt, Brown triplájával 83-73-ról indult a záró felvonás.

Kosárra kosár volt a válasz a továbbiakban is. A 34. percben Lubovics sportszerűtlenül faultolta Váradit a félpályánál. Pustahvar 21 pont után, a 35. percben rontotta el első dobását. Perl passza után Tóth szerezte meg a Falco századik pontját. Sima, és teljesen megérdemelt hazai siker született.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nehéz meccset vártam, mert egy olyan csapat érkezett hozzánk, amelyiken nem volt semmifajta nyomás. Nem kaptunk róluk rossz információkat, tudtuk, hogy nagyon jók a távoli dobásokban. El kell ismerni, nem volt 100 %-os a védekezésünk, nem úgy működött, ahogy szerettük volna, de azt gondolom, ez normális egy szerda-szombat-kedd ritmusban. Rengeteg meccset játszunk, nem volt sok energiánk. Örülök, hogy nyerünk, simán hoztunk egy nehéz meccsek, a másik, ami fontos, hogy senki nem sérült meg. Elismerem, hogy nem volt egy szép meccs, de a kötelezőt hoztuk. A támadásainkkal nem volt gond, csak a védekezésünkkel, főleg az első félidőben. Köszönjük a szurkolóink támogatását, megyünk tovább, és készülünk a Sopronra.

Borce Daskalovszki, a Karposz Szokoli vezetőedzője: Gratulálok a hazai csapatnak, jó meccset játszottak. A lepattanókkal gondjaink voltak, de ez volt az első meccsem a csapat edzőjeként, így elég nehéz dolgunk volt. Változásokon megyünk keresztül, idő kell még, hogy az új szisztéma szerint tudjunk működni. Remélem, hogy idővel csak még jobbak leszünk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!