Története során először felsőházban a Falco

Magabiztosan hozták a kötelezőt a sárga-feketék Jászberényben.
 
 
 
 
 

Története során először felsőházban a Falco

Magabiztosan hozták a kötelezőt a sárga-feketék Jászberényben.

Bojics 2+1-ével - most nem zsákolt a büntetőnél - és Williams középtávolijával indult a meccs (5-0). A Falco sorra hibázta el a támadásait, aztán Govens és Zsigeranovics is faulttal együtt szerzett kosarat, de csak előbbi dobta be a plusz egyet is. Bojics megint hárompontos akciót hozott össze, sok fault tördelte a játékot mindkét oldalon. Az első negyedet a JKSE uralta, Zsigeranovics tartotta a Falcót, amely Govens ziccerével egy pillanatra ugyan átvette a vezetést (12-13), de utána rögtön érkezett egy-egy tripla Arringtontól és Sztamenkovicstól, így a 7. percben, 18-13-nál időt kért Szekulovics edző. Az első negyed után 23-20 volt az állás. A vasiak nem tudták tartani Bojicsot, aki 13 pontnál járt.

Egy perc alatt fordított a Falco a folytatásban, amely nagyon sok labdát szerzett és a palánk alatt is jól zárt ki, jobban is lepattanózott. Barham triplája után 25-29 volt az állás a 13. percben, amikor Stevan Tot kért időt. Nem volt magas színvonalú a meccs, mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. A végén Váradi triplájára Brbaklics még válaszolni tudott a bal sarokból, így 36-40-es állással mentek pihenőre a csapatok.

A fordulás után sem lett jobb a játék. A Falco továbbra is őrizte előnyét, sőt növelni is tudta azt. A 24. percben kialakult az addigi legnagyobb különbség, 40-49-nél újra magához hívta csapatát Tot. Volt ugyan egy kisebb fellángolása a hazaiaknak, de még időben eszméltek a sárga-feketék, akik váltottak, elkezdtek okos, türelmes játékot játszani, így visszaverték a berényi rohamokat. 46-57-nél megint lépett egyet a zsűriasztal felé Stevan Tot, de hiába, nem roppant meg a Falco, amely megnyugtató, 50-63-as előnnyel várhatta az utolsó felvonást.

5-0-val kezdtek a vendégek, ezzel el is dőlt a meccs. Pustahvar, Váradi és Tóth is megszórta magát a végére. A Falco semmit nem bízott a véletlenre, magabiztos játékkal hozta a kötelezőt, negyedik idegenbeli győzelme felsőházat ért.

Stevan Tot, a JP Auto-JKSE vezetőedzője: Ma koncentráltabbak voltunk, igyekeztünk minél többet kihozni ebből a meccsből. Huszonöt percig egész jól küzdöttünk, sokkal jobban, mint az elmúlt meccseken, aztán volt három-négy eladott labdánk, ami megpecsételte a sorsunkat, a Falco gyorsindításokkal megvert minket. Nyilván a jobb játékunkban közrejátszott Sztamenkovics visszatérése is, várjuk vissza Cseh Gyurit is. Ha így fogunk hozzáállni a jövőben a meccsekhez és így fogunk tudni védekezni, mint az első huszonöt percben – és persze nem jön közbe sérülés –, akkor nem lehet kérdés számunkra a bent maradás.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is köszönöm a jászberényi szurkolóknak a szívélyes fogadtatást. Jól esett, hogy nem felejtették el, hogy milyen eredményt értünk el a múlt szezonban. Nehéz meccs volt, egy erős ellenfél ellen. Számunkra nagyon fontos volt a győzelem, hiszen így bebiztosítottuk a helyünket az első ötben. Emiatt volt is rajtunk egy kis nyomás. Gratulálok a Jászberénynek, jó meccset játszottak ők is, sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Mi a kritikus pillanatokban jobb döntéseket hoztunk, jobban dobtunk és jobban is védekeztünk, illetve fontos volt az is, hogy sok támadó lepattanót szereztünk. Boldog vagyok, a Falco tavaly kilencedik lett, most viszont bejutottunk az első ötbe, ez már előrelépés. Most nagyon nehéz dolgunk lesz, itt már minden meccs rangadó, azért fogunk harcolni, hogy minél jobb pozícióból kezdhessük a rájátszást.

 
 
 • 2belabo2017március26.23:29ÚjVálasz

  Grat a csapatnak! A cím enyhén szólva álságos, hiszen ezt a rendszert akkor vezették be, amikor a Szolnok nem játszott a magyar bajnokságban, csak be kellett sorolni az élre, miután kiesett az Adria Ligából. A Falco története során sokszor szerepelt a 4 között, igaz, nem az utolsó években.

   
 • 1szurkoloo2017március26.21:27ÚjVálasz

  Gratulálok a CSAPATNAK! Így kell a kötelezőket idegenben is hozni. Eloszlottak a pontok, jó volt a védekezés, sima győzelem. Ennyit ér ha csapatként játszunk.
  Hajrá Falco!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!