Tizenegy nap után újra Szolnok-Falco

Ezúttal a nemzetközi kupában.
 
 
 
 
 

Tizenegy nap után újra Szolnok-Falco

Ezúttal a nemzetközi kupában.

Újra összecsap egymással a Magyar Kupa és a magyar bajnokság két döntőse, a Szolnok és a Falco. Tíz nappal ezelőtt ugyanez volt a felállás, akkor is a Tiszaligetben találkoztak egymással a felek, akkor a piros-feketék Benke és Milosevics vezérletével könnyedén, 88-68-ra nyertek. Ezúttal a nemzetközi porondon, a FIBA Europe Cup 1. fordulójában kerül sor a rangadóra.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nagyjából hasonló mérkőzést várok, mint amilyen volt a tíz nappal ezelőtti. A Falco jó csapat, jó légiósokkal, ráadásul most már Váradi is kezdi visszanyerni a régi formáját, kezd egyre jobban és jobban játszani. Új bajnokság, új rendszer, új szisztéma. Véleményem szerint az idő múlásával mindkét csapat halad előre a csapatépítésben, a Falco is jobban néz ki, mint legutóbb, de talán mi is stabilabbak vagyunk. Sokkal keményebb dolgunk lesz, mint legutóbb, de ha hozzuk az agresszív védekezésünket, és megfelelően koncentráltak leszünk támadásban, akkor nem lehet probléma. Meg kell állítanunk Curry és Norfleet gyorsindításait, mert azokban sok veszély van. Kovács Péter az utóbbi időben sérült volt, de már rendben van, jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Tíz napja játszottunk egymással, még frissek az emlékek. Akkor elég könnyedén vert meg minket a Szolnok, elég rosszul néztünk ki. A Kaposvár elleni hétvégi bajnokinkra már sikerült valamelyest javulni, jobb volt az összkép, kicsivel jobb ritmusban játszottunk, és ami fontos, nyertünk. Az önbizalmunknak, a hangulatnak ez mindenképpen jó tett, de a holnapi már egy teljesen új sztori. A csoportunkban a Szolnok és a Sassari a favorit, de szeretnénk meglepni őket, egyik ellenfél ellen sem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, ha lesz rá lehetőségünk, szeretnénk élni vele, hogy tovább tudjunk jutni. A Szolnok kikapott Sopronban legutóbb, persze tragédia nem történt, nincs miért aggódniuk, de biztosan motiváltak lesznek, hogy javítani tudjanak ellenünk. Tíz nappal ezelőtt sokat hibáztunk védekezésben és támadásban is, túl puhák voltunk, talán ez volt a legnagyobb baj. Kis dolgokon igyekeztünk javítani, remélem, hogy lépésről lépésre egyre jobbak leszünk. Mindenki egészséges.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!