A szurkolók segítségét kéri a Falco edzője

A Kaposvárt fogadják első hazai meccsükön a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

A szurkolók segítségét kéri a Falco edzője

A Kaposvárt fogadják első hazai meccsükön a sárga-feketék.

Első győzelmének megszerzésére hajt az ezüstérmes Falco, amely szombaton délután tévés meccsen fogadja a Kaposvárt. A vasiak először játszanak hazai pályán, a somogyiak először szerepelnek idegenben. A sárga-feketék előbb Sopronban, majd Szolnokon is kikaptak, a somogyiak kezdésként kiütötték az újonc TF-et, majd meglepően sima vereséget szenvedtek a Szegedtől.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Pontosan tudjuk, hogy a kezdésünk nem volt jó. Nem keresünk kifogásokat, változtatni akarunk ezen. Nyernünk kell, és mindent meg is teszünk érte, hogy sikerüljön. Nem lesz könnyű, mert a rossz rajt miatt kicsit nyomás alatt vagyunk. Nagyon keményen, és eleget is dolgozunk, biztos vagyok benne, hogy ennek meglesz az eredménye. A játékosok zokszó nélkül követik az utasításaimat, és nagyon akarják az első sikert. A legjobbunkat kell nyújtanunk, és akkor nincs miért félnünk. Nemcsak eredményben, játékban is sokkal többet várunk magunktól. Szó sincs arról, hogy krízisben lennénk, csakis előrefelé tekintünk. Nagyon várom a hazai debütálást, arra szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy minél többen jöjjenek el, és segítsenek minket, mert most rájuk is nagy szükségünk van ebben a szituációban. Tapasztalt csapatnak tartom a Kaposvárt, Spica, Hendlein, Johnson és Lilov is rutinos, jó játékos. McCray ugyan fiatal, de ő is képes energiákat adni a többieknek, illetve Markovics is biztosan bizonyítani akar a hosszú sérülése után. Nem szabad engedni nekik, hogy okosan, a saját ritmusukban játszanak. Úgy gondolom, hogy az első két forduló nem a realitást mutatta ellenfelünknél, hiszen a Szeged ellen rossz napot fogtak ki, a TF-et pedig eddig mindenki negyven ponttal verte, szóval egyelőre nehéz megítélni a valós játékerejüket. Jelen állás szerint nincs sérültünk, mindenki játszhat.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Mindenképpen azt várom, hogy Marko Spica nélkül is egy harcos csapatot lássak a pályán. A Szeged elleni vereség nem tett jót a lelkeknek, de mindenki profi sportember, úgyhogy ezzel nem kell már tovább foglalkozni. Marko akkor is próbált segíteni, de sajnos nem működött úgy a dolog, ahogy terveztük. Nélküle kell most megoldani az elkövetkezendő időszakot. Most, hogy már ez a fejekben is letisztult, bízom beenne, hogy meccsről meccsre egyre jobban fogunk működni. A szombathelyieknek sem egyszerű két ilyen jól sikerült év után, ettől függetlenül vannak jó magyar játékosaik és minőségi külföldijeik, ráadásul a Falco hazai pályája tudjuk nagyon jól, hogy mindig is erős volt, hazai pályán ugyanúgy az idei szezonban is ők lesznek esélyesek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!