Szomszédvári csata előtt a Falco

Egerszegen folytatják a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Szomszédvári csata előtt a Falco

Egerszegen folytatják a sárga-feketék.

Szombaton este 18 órától a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát látja vendégül a Zalakerámia ZTE KK az alapszakasz 22. fordulójában. A szomszédvári rangadón borítékolható a pokoli hangulat, ám a győztes kiléte szinte megjósolhatatlan. A hazaiak dolgát némiképp nehezíti, hogy három kulcsjátékosuk sem tudott edzeni a szerdai, kaposvári siker óta.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Egyrészt saját magunk miatt, másrészt a szurkolók miatt, harmadrészt a céljaink miatt, tehát mondhatjuk, hogy háromszoros motivációnk van arra, hogy nyerjünk. A Kaposvár elleni idegenbeli siker sem ártott az önbizalmunknak, az ott mutatott fizikalitással és taktikai fegyelemmel jó esélyünk lehet legyőzni a Falcót. Ellenkező esetben nagyon nehéz lesz, hiszen a Falco topcsapat, amely a bajnoki címre is esélyes. Nem azt mondom, hogy bravúrkategória lenne megverni a szombathelyieket, de ahhoz közeli. Mégiscsak itthon játszunk, ami nekünk hatalmas előnyt jelenthet, bár ennek ellenére kaptunk már ki itthon is. Vannak problémáink, ugyanis Radic a meccsig biztosan nem fog edzeni. A kaposvárit is betegen vállalta, infúziót kapott, próbáljuk helyrehozni, hogy tudjon játszani. Benke szintén betegen játszott, és az ő állapota sem javult, de lényegesen nagyobb esély van az ő játékára. Vaughn pedig kapott egy ütést a derekára, ő sem edz a meccsig, de biztosan fog játszani.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Zete elleni meccs mindig egy rangadó. Bízom a győzelemben, de nehéz lesz, mert a Zalaegerszeg nagyon jól játszik hazai pályán. Agresszív, mozgékony, erős gárdával nézünk farkasszemet, és a Falco-ZTE meccsek mindig nagyon szorosan szoktak alakulni. Most is arra számítok, hogy pici lesz a különbség. A jó védekezés nagyon fontos lesz, hogy megakadályozzuk a távoli dobásaikat. Ha az elmúlt két meccshez hasonlóan tudjuk kontrollálni a lepattanókat, akkor szerintem nagy esélyünk van a győzelemre. Govens a korábbi betegsége miatt különedzéseket végzett, erőben még nem érte teljesen utol magát, de száz százalék, hogy játszani fog.

 
 
  • 1lalika2018március09.22:03ÚjVálasz

    Szabó Zsolttal vigyázni!
    Félő,hogy agresszivan "genyó"l esz!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!