Szomszédvár ellen kezdi a play offot a Falco

A ZTE érkezik az Aréna Savariába.
 
 
 
 
 

Szomszédvár ellen kezdi a play offot a Falco

A ZTE érkezik az Aréna Savariába.

Kedden este megkezdődik a rájátszás, a Falco a Zetét látja vendégül 18:30-tól. Szrecsko Szekulovics együttese 24-10-es mérleggel a második helyen végzett a középszakasz után, míg a ZTE 18-16-tal a hetedik lett.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Számunkra teljesen mindegy volt, hogy kit kapunk ellenfélnek a negyeddöntőben, ráadásul nem is a mi kezünkben volt a Zete sorsa. Nem volt kívánságlistánk, szerintem mind a nyolc csapat, amelyik bekerült a play offba, nagyon erős, úgyhogy teljesen mindegy is volt, hogy kit sodor utunkba az élet. A ZTE egy rutinos csapat, tele van nagyon tapasztalt játékosokkal, akik jól működnek együtt. Bencze Tamás együttesének erős a védekezése és támadásban előszeretettel alkalmazza a gyorsindításokat. Nagyon nehéz meccset várunk holnap, az első meccs a rájátszásban mindig a legnehezebb. Mi hazai pályán játszunk, elvárás velünk szemben a győzelem, természetesen szeretnénk is ennek megfelelni. A vendég csapatok ilyenkor mindig nyomás és teher nélkül játszhatnak, ebben benne van a veszély. Jól ismerjük egymást, nem hiszem, hogy bármelyik fél is meglepetést tudna okozni a másiknak. Azt kell játszanunk, mint amit eddig, megvan a saját stílusunk támadásban, ha azt tudjuk hozni, akkor nem lehet gond. Váradi Benedek azért nem játszott Szolnokon, mert pénteken megsérült – a medencéje környékére kapott egy ütést –, és nem akartunk kockáztatni. Tegnap este már edzett, de még érezte a fájdalmat. Kezeléseket kap, remélem, hogy számíthatunk rá.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Mint minden csapatnál, nálunk is az a cél, hogy bejussunk a legjobb négybe. Az, hogy pályahátrányban vagyunk és a második Falcóval kell játszanunk, nyilván nem szerencsés helyzet. A realitás persze nem az, hogy mi fogunk elődöntőt játszani, de amíg a labda kerek és nem kaptunk ki háromszor, meglesz erre a lehetőségünk. A Szombathely négy hátvédje mindenben jó: egy-egyeznek, kettő-kettőznek, jól dobnak kintről, de ugyanez elmondható Borisovról is. Az egyéni képességeket kiválóan használják, mindegyikük rendkívül individuális játékos. Nem igazán lehet készülni rájuk úgy, mint egy olyan csapatra, amely klasszikus, figurális játékot játszik. Persze a Falcónak is van ilyen oldala, azonban ha megakadnak, azonnal bontanak, jól reagálnak ezekre a szituációkra. Úgy gondolom, hogy ebben a legjobbak a mezőnyben. A célunk az, hogy ellenfelünk ne a saját ritmusában tudjon játszani, továbbá az, hogy ne legyen sok eladott labdánk, hiszen abból jól indulnak. Ez az, ami vezethet valahova, illetve az, hogyha jól dobunk kintről. Mi olyan együttes vagyunk, amelynél szinte mindenki dob távolról, és nem mindegy, hogy ezek a kísérletek milyen százalékkal mennek be. Pakson megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk értékesíteni azokat. Ha ez most is így lesz, az is nehéz lesz, hogy szoros meccset játsszunk az Arénában. Benke Szilárd játéka kérdéses, a többiek egészségesek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!