Szolnokon is kikapott a Falco

Egyértelmű fölényben játszott a bajnok.
 
 
 
 
 

Szolnokon is kikapott a Falco

Egyértelmű fölényben játszott a bajnok.

A mellrák elleni kampány miatt rózsaszín zokniban játszottak a vendég szombathelyiek a Tiszaligetben. Norfleet hármasával indult a meccs, Benke kisvártatva egyenlített. Norfleetet elkapta a hév, az elején egy kicsit túlvállalta magát. Milosevics vezérletével 8-0-át futott a bajnok, aztán hamar 8-8 állt a táblán. Jött egy újabb 10-0, így cseppet sem volt meglepő, hogy a játékrész derekán 18-8-nál időt kért Okorn. Beállt a sérült Curry is, Balmazovics kosaraival zárkózott a Falco. Ötből öt triplát dobott be az első negyedben az Olaj. Norfleet középtávolija zárta az első felvonást (25-18).

Rowsey rontott a hazai triplamutatón, Milosevics viszont duplával növelte csapatának előnyét. A 13. percben, Balmazovics hármasával feljöttek háromra a vasiak (27-24). Aztán pillanatok alatt máris 35-24 állt a kijelzőn, újabb időt kért a Falco. Szétdobta a bajnok ellenfelét, Benke remekelt. Vojvoda ziccere a végén kimaradt, így 45-33 volt az állás a szünetben.

Andric kezéből kivarázsolták a labdát, a másik oldalon Bruinsma fordult le ellenfeléről, eredményesen. Az első félidőben Vojvodának nem ment a játék, a harmadik negyedben viszont nagyon iparkodott. Airington harmadik hármasával négy perc után már csaknem húsz volt közte (57-39). Ez csak idő kérdése volt, Tóth Ádám kosarával aztán már ez is meglett. Okorn magához hívta csapatát. Váradi a harmadik negyed végén, büntetőből szerezte meg első pontját. Az olló csak tovább nyílt, a záró tíz perc előtt 68-53 volt az állás.

Andric szerezte a hetvenedik szolnoki pontot. Az utolsó negyedet már csak le kellett játszani, ott már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés. A címvédő Olaj teljesen megérdemelten és magabiztosan húzta be második találkozóját is, az ezüstérmes Falco viszont még nyeretlen, eddig mindkét idegenbeli fellépésén kikapott.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!