Szolnokon folytatja a Falco

Újra összecsapnak a döntősök, a vendégeknél az egyik légiós szereplése kérdéses.
 
 
 
 
 

Szolnokon folytatja a Falco

Újra összecsapnak a döntősök, a vendégeknél az egyik légiós szereplése kérdéses.

Már a második fordulóban „megismétlődik” a legutóbbi döntő: a bajnok- és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát fogadja a Tiszaligetben. A piros-feketék magabiztos szegedi győzelemmel rajtoltak, a vasiak viszont kikaptak Sopronban. Az előző szezonban tizenegyszer találkoztak egymással a felek, remélhetőleg idén sem fogják megunni egymást.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Falco a nyáron szinte a teljes keretét lecserélte, új edző is érkezett Szombathelyre. Első ránézésre idén is egy tehetséges, magasan kvalifikált csapatuk lesz a sárga-feketéknek. Izgalmas, jó meccset várok. Mi is sokat változtattunk, nem volt még elég időnk az összecsiszolódásra, de természetesen, mivel otthon játszunk, csakis a győzelem lehet számunkra az egyetlen elfogadható eredmény, még akkor is, ha emiatt kisebb nyomás van rajtunk. Ismerem már korábbról új kollégámat, Gasper Okornt. A szlovén edzőiskolán nevelkedett, biztos, hogy nekik is sok gyakorlásra lesz még szükségük ahhoz, hogy azt a szervezett játékot tudják nyújtani, amit ő elképzelt. Ez nem könnyű, nem megy egyik hónapról a másikra. Nehéz most még arról beszélni, hogy mi a fő különbség a tavalyi és az idei Falco között. Az előző garnitúra már egy összeszokott társaság volt, a játékosok jól ismerték egymást, nagyon gyors kosárlabdára törekedtek. Ez most egy teljesen más csapat, nem tudom, pontosan mik a céljaik, de biztos vagyok benne, hogy idén is jók lesznek, hiszen a Falco az mégiscsak Falco. Jó hangulatú meccset várok, sok szurkolóval mindkét oldalról.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Őszinte leszek, a héten elsősorban saját magunkkal foglalkoztunk, hiszen szeretném, ha holnap teljesen másik arcunkat mutatnánk, mint legutóbb. Jóval többre vagyunk képesek annál, mint amit Sopronban nyújtottunk. Nagyon rosszak voltunk, gyengén játszottunk, még én is meglepődtem ezen. Kielemeztük azt a meccset, rengeteg hibánk volt, bízom benne, hogy most minden más lesz. Csapatként kell játszanunk, egy hete jóformán nem működött semmi, nem voltunk készek. Túl puhán kezdtünk védekezésben, bár lehet inkább az a helyes, ha úgy fogalmazok, hogy az első félidőben védekezés nélkül játszottunk, hiszen ötven pont felett kaptunk. Warnerre például hiába hívtam fel a figyelmet előzetesen, inkább nem is kommentálnám, hogy mit műveltünk a pályán. Nagyon rossz esténk volt. A holnapi már egy másik történet lesz. A bajnokhoz utazunk, ez sem lesz könnyű feladat, hiszen az idei szezonban is a Szolnok az aranyérem legfőbb várományosa. Erős kerete van, a Vojvoda-Milosevics-Andric trió együtt maradt, ez a tengely a kulcsa a játékuknak. Tapasztaltak, ráadásul már néhány éve együtt is játszanak, így jól ismerik egymás gondolatait. A többiekről sem szabad megfeledkezni, hiszen egytől egyig jó játékosok ők is. Nagyon hosszú kispadjuk van, sok variációs lehetőséggel. Nehéz belőlük felkészülni, mert több fegyverük is van. Jól szervezett kosárlabdát játszanak támadásban, és agresszívan is védekeznek. Nálunk Ron Curry szereplése kérdéses, már sérülten, fájdalomcsillapítókkal játszott Sopronban is. Lágyéksérüléssel küszködik. Meglátjuk, de ha nem lesz egészséges holnap sem, akkor nem kockáztatunk.

 
 
  • 1lalika2018október06.11:13ÚjVálasz

    Nehogy a Potocnik jelenség ismétlődjön....

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!