A Szolnok került előnybe a döntőben

Nagyot küzdött a Falco, de ez ma nem volt elég.
 
 
 
 
 

A Szolnok került előnybe a döntőben

Nagyot küzdött a Falco, de ez ma nem volt elég.

Norfleet hármasára Perry felelt a döntő első felvonásán. Az első vendég kosárra 7-0-val válaszolt a Szolnok (7-3). Váradi hármasa után viszont 9-8-nál már csak egy volt közte. Hamar megtalálta egymást a két szurkolótábor, miközben a pályán sokat hibáztak a csapatok mindkét oldalon. A hajrára aztán újra meglépett a pontosabban célzó kupagyőztes, 16-8-nál időt kért Szekulovics. Browning ziccerével kétszámjegyűvé vált a differencia. Borisov kosarával zárult az első negyed, 20-13.

Ford kintről, Pustahvar közelről volt eredményes. 27-15-nél már tizenkettő volt közte. Perry tiszta zsákolást rontott el, Perl tartotta a lelket a Falcóban, a 15. percben már a harmadik hármasát vágta be, 11 pontnál járt, 29-25-nél Alekszics kért időt. Váradi távoli hármasával lett 31-30, tizenkettőről egyre olvadt a különbség. Sőt, Váradi újabb hihetetlen, dudaszós triplájával 3-3 után újra egál (33-33). Norfleet is beszórta a „kígyótérről”, extrán dobott kintről a Falco, amely újra fordított (35-36). Amilyen bravúrkosarakat szereztek távolról a szombathelyiek, olyan pocsékul céloztak közelről. Perry büntetője után 40-38-as állással zárult az első félidő. Két teljesen ellentétes negyedet láthattunk.

Dobópárbajjal indult a második játékrész, Perl közelről egyenlített, Váradi pedig negyedik trojkáját jegyezte. Milosevics és Norfleet is betalált kintről (43-46). Tóth kosara után már öttel vezetett a Szombathely. Megrázták magukat a fehér mezesek, rontottak a vasiak, Milosevics ziccere után újra a vendéglátó járt előbbre. 50-48-nál Szekulovics mutatta fel a T-betűt. Nagy volt a küzdés a pályán, a hajrára gödörbe került a Falco, újra meglépett a Szolnok, főleg centerkosarakkal. Andricnak köszönhetően 60-53-ról indult a záró felvonás.

Browning tovább növelte csapata előnyét. Kovács ziccerével hosszú idő után újra tíz fölé kúszott a különbség. 66-55-nél időt kért Szekulovics. Hiába, nem ültek a vasiak dobásai, Browningék könyörtelenül megbosszulták az eladott labdákat. Tizenhattal is vezettek már a hazaiak. Taylor tett vissza egy lepattanót, ezzel visszaküzdötte csapatát tízre, 3:46 volt vissza, 73-63 az állás. Perl nem ismert lehetetlent, 2+1-es kosarával hétre csökkent a különbség. Norfleet is betalált (73-68), visszajött a meccsbe a Falco. Nagyon kellett Perry kosara a Szolnoknak, Taylor tette fel Váradi passza után, 1:50 volt vissza (75-70). Borisov a kulcspillanatokban kintről és közelről is rontott, ez ma nem az ő napja volt. Andric viszont eredményes volt. Borisov aztán dobott egy triplát, de Perry hármasa mindent eldöntött a végén.

Küzdelmes, izgalmas meccsen, megérdemelten védte meg pályaelőnyét a Szolnok.

 
 
 • 3lalika2018június11.18:20ÚjVálasz

  Mi történt Borsovval,Eddig egy biztos 3 pontozó volt...
  Pustavar meg hetek óta nulla,sőt ártalmas.helyette bármelyik fiatal több hasznot hozott volna...
  Taylornak is vannak üresjáratai,de a palánk alatt legalább jó-ha éppen nem szundit...
  A magyarok viszik a csapatot: Perl,Váradi,no meg Norfleet ...Mi lenne .ha Govens is "életképes" lenne???

   
 • 2amadeus2018június11.08:18ÚjVálasz

  Nagyszerűen küzdött a csapat, sajnos a két légiós megint betlizett ( Borisov és Pustahvar ), ezt nem bírja el a csapat.Jó lenne, ha összeszednék magukat, mert a türelem véges: itt már nincs lehetőség a javításra.

  Kedden megint csoda kell, szerintem meg is lesz.A következő szolnoki derbi lesz a sorsdöntő: ott kell elvenni a Szolnok pályaelőnyét.

   
 • 1salamana2018június11.04:54ÚjVálasz

  Hajtottak a srácok, de több jó egyéni teljesítmény kell egy döntőben.

  Nőverő kis Knézy idegesítő okoskodása és hozzá nem értése bicskanyitogató, ha M4 közvetíti a többi meccset is, akkor csak lenémítva ajánlom!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!