Szekulovics: Muszáj bírnunk a szerda-szombat ritmust

Govens a saját érdekei elé helyezi a csapatot.
 
 
 
 
 

Szekulovics: Muszáj bírnunk a szerda-szombat ritmust

Govens a saját érdekei elé helyezi a csapatot.

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hazai pályán is legyőzte (84-74) a bolgár BC Balkan Botevgradot a FIBA Europe Cup harmadik, utolsó selejtezőjének visszavágóján, ezzel kettős győzelemmel jutott főtáblára.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, valamint a 21 pontig, 5 lepattanóig és 3 gólpasszig jutó Darrin Govens és a 22 ponttal, 8 lepattanóval záró David Gaughton értékelt.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Boldog vagyok, hogy ismét nyertünk, és hogy bejutottunk a csoportkörbe. Ez igazi csapatmunka volt, akárcsak Bulgáriában. Már meccs előtt is elmondtam, hogy a Balkan egy nagyon atletikus csapat, sajnos elég nagy különbség volt ma a lepattanók számában, ebben mi is hibáztunk, nem voltunk elég közel a saját palánkunkhoz. Küzdelmes meccs volt, de a lényeg, hogy ismét nyertünk, és hogy nemzetközi meccseknek adhat otthont Szombathely. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást. Megyünk tovább, ezt a meccset el is kell felejtenünk, mert a hétvégén újabb fontos bajnoki előtt állunk. A csapat kicsit fáradt, megpróbálunk regenerálódni. Nagyon nehéz a szerda-szombat ritmus, de muszáj bírnunk. Nem csak nekünk, másnak is. Szépen lassan haladunk előre, egyre jobban működünk.

Darrin Govens, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosa: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és hogy keményen kell játszanunk ahhoz, hogy hazai pályán nyerni tudjunk a Balkan ellen. Én csak annak örülök, hogy nyertünk, azzal nem foglalkozom sosem, hogy mennyi pontot dobok. Számomra mindig a csapat az elsődleges. Örülök, hogy tíz ponttal legyőztünk egy jó ellenfelet.

Nebojsa Vidics, a BC Balkan Botevgrad vezetőedzője: Először is köszönjük a korrekt fogadtatást, remek körülmények között, nagyszerű hangulatban léptünk pályára. Nagyon tetszett, hogy az itteni szurkolók ennyire meg vannak őrülve a kosárlabdáért. Gratulálok Szrecsko barátomnak a továbbjutáshoz, jó csapata van, élvezetes, látványos kosárlabdát játszanak, megérdemelték a győzelmet. Megmondom őszintén, nem emlékszem olyan mérkőzésre a karrierem során, amikor 21 támadó lepattanót szerzett a csapatom, és kikaptunk volna. Ma ez is megtörtént… Döntő volt, hogy tizenkilenc eladott labdánk volt, ráadásul egy részük ki nem kényszerített hibák után történt, ezekből sokszor helyzetbe hoztuk az ellenfelet. Ez nagyon sok, ennyivel nem lehet nyerni. Úgy érzem, a második félidőben veszítettük el a mérkőzést. A Falco kinti dobásaitól nagyon féltünk, mert minket, és az Albát is ezzel végeztek ki. Őszinte leszek, ez a mai nem volt egy jó kosárlabda mérkőzés, voltak olyan faktorok, amik befolyásolták a találkozót.

David Haughton, a BC Balkan Botevgrad játékosa: Nagyon kemény meccs volt, az elején puhán kezdtünk, és erre ráfáztunk. Olyan hibákat követtünk el, amiket nem lett volna szabad, túl nagy előnyt engedtünk ellenfelünknek. Utána már csak futottunk az eredmény után. Becsülettel küzdöttünk, szerettünk volna nyerni, és továbbjutni, de el kell ismerni, a Falco jobb csapat nálunk, Bulgáriában és hazai pályájukon is legyőzött minket. Gratulálok nekik.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!