A Sopronnal hangol a kupára a Falco

A vendégek nem feltartott kézzel érkeznek Szombathelyre.
 
 
 
 
 

A Sopronnal hangol a kupára a Falco

A vendégek nem feltartott kézzel érkeznek Szombathelyre.

Akárcsak tavaly, idén is Sopronban szerezte meg első idegenbeli győzelmét a Falco. Novemberben 83-65-re nyertek a sárga-feketék a Novomatic Arénában. Akkor azonban még Váradi Kornél irányította az SKC-t, amelyben még Zagorac, Greene és Autrey is szerepelt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, holnap ismét szembe találkozik egymással a két csapat.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Két idegenbeli győzelem után vagyunk, jó formában, kötelező hazai győzelem előtt állunk. Mindenképpen nyernünk kell, de azért nem számítok könnyű meccsre. A Sopron nem rossz csapat, idegenben is képes nyerni, ezt bizonyította többek között egy olyan pályán is, ahol nagyon nehéz nyerni, Kecskeméten. Nem szabad a legutóbbi találkozónkból kiindulni, hiszen azóta edzőt és játékosokat is cseréltek. Ugyanazt a játékot kell hoznunk, amit hazai pályán szoktunk, és akkor nem lehet probléma. Ezúttal is számítunk a közönségünk segítségére, együtt bármire képesek vagyunk. Perl a héten már újra edzett, Zsigeranovicsnak az orvosok javaslatára szerdáig pihennie kellett, addig csak kondizott, de holnap már ismét bevethető lesz, Kucsora és Dancsecs viszont sérült, rájuk biztosan nem számíthatok.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: A szombathelyi az egyik, ha nem a legerősebb csapat hazai pályán, ezt bizonyította az elmúlt két évben is. Ha megnézzük csak az idei mérkőzéseket, akkor a ZTE ellenit kivéve az összesen nagy arányban nyerte meg, köztük a Szolnok és az Alba ellenit is. Ha tehát csak a számokat és a tabellát nézzük, akkor nem lesz könnyű dolgunk, a hazaiak az esélyesek. Ugyanakkor nem feltartott kézzel megyünk, szeretnénk minél jobb teljesítményt nyújtani, ehhez az kell, hogy ne engedjük a Falcót rohanni, mert rendre sokpontos meccset játszanak otthon, sok kosarat dobnak gyorsindításokból és a külső dobásokban is jók. Ha ezeket tudjuk redukálni, akkor lehet esélyünk. Legelőször is védekezésben kell jól teljesítenünk, utána beszélhetünk a támadásról, ahol azért az elmúlt két meccsen csapatszinten megint történt előrelépés. Ha ezt a tendenciát tudjuk tartani, akkor lehet esélyünk. A csapatunk ugyanaz, mint az utóbbi időben, sem Tóth, sem pedig Élő nem játszhat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!