Sopronban kezd az új Falco

Gasper Okorn tétmeccsen is debütál.
 
 
 
 
 

Sopronban kezd az új Falco

Gasper Okorn tétmeccsen is debütál.

Jó hangulatú szomszédvári derbire van kilátás a Sopron-Falcón. A bennmaradást play-out árán kivívó SKC gyakorlatilag lecserélte a keretét a nyáron, igaz a sárga-feketék is nagyon átalakultak, távozott többek között a két válogatott, Perl Zoltán és Darrin Govens is, ráadásul új edző is érkezett Vasba.
Egyedül a fáradásos talpcsonttöréséből lábadozó Váradi Benedek szereplése kérdéses.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Kétszer már találkoztunk egymással az előszezonban, de soha nem tudott egyik csapat sem teljes kerettel kiállni, így nehezen lehetne azokból a meccsekből kiindulni. Mindkét oldalon elég nagy változások voltak, emellett Szombathelyen új edző is van, biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat háza táján már nagyon várják a szezonkezdetet. Nálunk azért is, mert a tavalyi év után szeretnénk egy eredményesebb szezont produkálni, Szombathelyen pedig az edző- és játékosváltások után mindenki kíváncsi már, hogy mit hoz ki az új garnitúrából az új stáb. Ahogy olvastam, Váradi Beni is játszott már szerdán, úgyhogy most teljes kerettel tud kiállni mindkét fél, hiszen nálunk is felépült Gordon, még ha nincs is százszázalékos állapotban, de biztos, hogy pályára fog lépni. Bízom benne, hogy az a munka, amit ebben a két-két és fél hétben, amit teljes kerettel el tudtunk végezni, az látszani is fog hazai pályán, és sikerül eredményesen debütálni a hazai közönség előtt. Túl sok mindent most nem tudok mondani, még nagyon az elején járunk a dolgoknak, de egy jó kezdés mindig jó alapot adhat a folytatásra.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A soproniaknak, akárcsak nekünk, teljesen új csapatuk van. Az összes légiósukat lecserélték, ezen kívül a magyar keretükben is történtek változások: Supolát leigazolták, igaz Farkas most már nem a játékosuk. Idegenbe megyünk, ott mindig nehéz. Játszottunk két zárt kapus edzőmeccset egymással a nyáron, mindkettő nagyon szoros volt, nálunk ők nyertek, náluk döntetlennel zártunk, szóval egyelőre mi még nem vertük meg őket. Természetesen megvan a saját tervünk, forgatókönyvünk, de az első meccs mindig nagy kérdés, egyfajta szerencsejáték is. A legjobb lenne győzelemmel rajtolni, de az is igaz, hogy egy győzelem még nem indít el téged a helyes úton. Tévút lenne azt hinni, hogy akkor könnyen jön utána a második is. Idegesek vagyunk, de a szó pozitív értelmében mondom. Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a szezon. Szerintem a Sopron egy jól felépített csapat. Az irányítójuk, Warner egy rendkívül individuális, erős fizikumú, jó játékos, ő a kulcsemberük. Ha neki jól megy, megkönnyíti Lamar, Gordon és a többiek játékát is. Ismét egy nagyon szoros meccset várok, biztos vagyok benne, hogy jól felkészültünk belőlük, de okosan, higgadt fejjel kell játszanunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Váradit a Komarno ellen kipróbáltuk, kapott kétszer öt percet, teszt jelleggel. Jól reagált, jól is érezte magát a pályán, de még időre van még szüksége, hogy a kosárlabda formáját visszanyerje. Kondicionálisan semmi gondja nincs, de a kettő nem ugyanaz. Meccshiánya van, és öt-öt ellen kell gyakorolnia, hogy a korábbi ritmust elérje. Már bevethető állapotban van, de egy dolog az edzőmeccs, és más dolog egy éles bajnoki. Egyelőre még gondolkozunk azon, hogy már Sopronban is pályára lépjen, vagy majd csak Szolnokon.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!