A Sopron ellen javíthat a Falco

Újabb szomszédvári rangadó vár a sárga-feketékre.
 
 
 
 
 

A Sopron ellen javíthat a Falco

Újabb szomszédvári rangadó vár a sárga-feketékre.

A 25. fordulóból előrehozott mérkőzésen fogadja szerda este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Sopront. A sárga-feketék 12 győzelemmel és 7 vereséggel a Szolnokkal azonos mutatóval állnak a 4-5. helyen, míg a vendégek 9 győzelemmel és 10 vereséggel a play-off határán mozognak (a Szegeddel azonos mutatóval). Szrecsko Szekulovics együttese legutóbbi tíz bajnokijából nyolcat megnyert, igaz vasárnap elveszítette a vasi rangadót Körmenden.

- Nagyon tisztelem a soproni csapatot, amely elég jól játszik az utóbbi időben, legutóbb például úgy is sokáig partiban volt a Szolnokkal, hogy Spica csak másfél percet játszott. A légiós kontingensük nagyon erős: Mills és Myles személyében például olyan amerikai játékosaik vannak, akik korábban Szolnokon és az Albánál is megfordultak, de Johnson és Default is bizonyította már, hogy lehet rájuk számítani. A magyar keretükből Tóth Gergely és Ruják válogatott szintet képvisel, de Dénes és Takács is hasznos tagja a rotációnak. Komoly edzőjük van, Dragan Alekszicset nagyon jól ismerem. Spica biztos, hogy hiányozni fog tőlük, hiszen nagyon sokat jelent a szerb center a Sopronnak. Ettől függetlenül soha nem lehet tudni, hogy mire számíthatunk ilyenkor. Ezeket a helyzeteket sosem szerettem, mert benne van a veszély, könnyen lehet, hogy ilyenkor a többi játékos 110 %-ot fog nyújtani, hogy pótolni tudja a kieső társat. Klasszikus ötös center nélkül amúgy is kellemetlen ellenfél lehetnek, az alacsonyabb szerkezettel gyorsabb játékra képesek. Mindezek ellenére természetesen számunkra ez egy kötelező győzelem lesz. Hazai pályán eddig nem volt gond a támadójátékunkkal, a kulcs a jó védekezés lesz, de kontrollálni kell a lepattanókat is. Ellenfelünk védekezésben sokat használja a match-up zónát, illetve elég agresszív játékot játszik, sok gyorsindítással. Sajnos kevés időnk volt a felkészülésre, mivel vasárnap játszottunk, tegnap a regenerációé volt a főszerep, hiszen eléggé elfáradtunk, nemcsak fizikálisan, mentálisan is, sokat jelentett számunkra a körmendi meccs. Kovács Peti tegnap már eljött az edzésre, jól érezte magát, a terápia jót tett neki, de természetesen még fáj a bokája, és nem tud futni, az irányváltásokat, ugrásokat még nem végezheti, de bíztató, hogy annyira azért nem komoly a sérülése. Peti kemény srác, ezen a héten valószínűleg még nem számíthatok rá, de talán jövő szerdán már újra csatasorba tud állni. A többiek - így Zsigeranovics is - rendben vannak - mondta Szrecsko Szekulovics edző.

Spica nélkül jön a Sopron

A Falcóhoz hasonlóan a kék-fehérek is vereséggel hangoltak a derbire, hazai pályán kaptak ki a címvédő Szolnoktól. A mérkőzésen kiállították a Sopron szerb centerét, Marko Spicát, aki így nem játszhat holnap este. Érdekesség, hogy a két csapat őszi meccse után (76-79) mondott le Sabáli Balázs vezetőedző, akinek a helyét Dragan Alekszics vette át az SKC kispadján.

- Remélem, hogy sokkal jobban fogunk védekezni, mint tettük azt a hétvégén a Szolnok ellen, szeretném, ha sok energiával játszanánk, a Falco ellen ugyanis csak akkor lesz esélyünk, ha sokat futunk, és emellett az is fontos, hogy ki kell zárnunk a hazaiak játékosait a palánk alatt a lepattanócsatáknál. Elszántak vagyunk, meg akarjuk mutatni, hogy a szombati csak egy rossz nap, egy rossz meccs volt. Tudjuk, hogy a Falco nagyon jó otthon, nyilván ők az esélyesek, hiszen hazai pályán eddig még senkinek nem sikerült legyőznie őket, de mi most megpróbáljuk. Egy jól dobó csapatról van szó, a szívós, agresszív védekezés mellett ezért a támadójátékunknak is kellőképpen hatékonynak kell lennie. Az eltiltott Spicán kívül jelen állás szerint mindenkire számíthatok - mondta Dragan Alekszics.

 
 
  • 1realista2017február28.22:04ÚjVálasz

    Nem látom megint ki lesz az okos,higgadt játékmester....

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!