Sérülésekkel tizedelve fogadja a Falco a Szolnokot

Kórház a Sugár út sarkán.
 
 
 
 
 

Sérülésekkel tizedelve fogadja a Falco a Szolnokot

Kórház a Sugár út sarkán.

Harmadik alkalommal találkozik egymással a bajnokság és a Magyar Kupa két döntőse, a Falco és a Szolnok, ezúttal Szombathelyen, a FIBA-kupában. Az első két ütközetet a címvédő nyerte, előbb simán, majd szoros csatában. A győztes nagy lépést tehet a nemzetközi kupában való továbbjutás felé.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Sok újdonságot nem tudok elmondani, kétszer játszottunk már a Szolnokkal, tisztában vagyunk vele, hogy övék a legjobb, legerősebb csapat Magyarországon. Bő kerettel rendelkeznek, a FIBA-kupa csoportunkban is az egyik favoritnak számítanak. Sajnos rengeteg problémánk van, így nem is tudtunk foglalkozni velük. Nehéz beszélnem a holnapi meccsről, mert egyelőre az a legnagyobb gond, hogy nem tudom, ki játszhat és ki nem. Curry Debrecenben hátsérülést szenvedett, kórházi kezeléseket kap, valószínűleg holnap nem fog tudni játszani. Norfleet a csípőcsontjára kapott egy ütést, vérömleny keletkezett a lábában, jelenleg nem tud menni, meglátjuk, mit mond az orvos, ő mindenképpen játszani szeretne, de ha pályára is lép, akkor azt edzés nélkül fogja tenni. Balmazovics bokasérülést szenvedett szombaton, ő sem edzett, de talán rá számíthatok, nagy szükségünk lenne a segítségére, mert Bruinsmát a sérve miatt hosszú időre elveszítettük. Ezek alapján azt gondolom, túlzott elvárásaink nem lehetnek a holnapi meccsel kapcsolatban. Természetesen nem sírunk, így is igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Jól ismeri egymást a két csapat, hiszen rövid idő alatt harmadszor találkozunk. Elsőre simán nyertünk, tíz nappal később viszont már sokkal nehezebb dolgunk volt, holnap is egy kemény meccset várok. Sok újdonságot nem tudok elmondani, a frissítésen, regeneráción lesz a legnagyobb hangsúly mindkét csapatnál. Az elmúlt időszakban sokat utaztak a szombathelyiek is és mi is, sorozatban jönnek a meccsek, ezúttal nem jutott elég idő a felkészülésre. Jó csapat a Falco, főleg hazai pályán, bárkire veszélyes. Az eddigi két találkozónk alapján annyi látszik, hogy képesek nagyon agresszíven védekezni, nyomás alatt tartani az ellenfelet, de jól is járatják a labdát, nem véletlen, hiszen jó játékosaik vannak. Kulcsfontosságú meccs lesz ez mindkét csapat számára, a két klub találkozása mindig rangadó, a tét pedig ezúttal gyakorlatilag a csoportból való továbbjutás is lehet. Vannak kisebb-nagyobb sérültjeink, de remélem, mindenki játszhat holnap.

A H-csoport állása
HCsapatMGyVrel.p.
1.Dinamo Sassari 3 3-1,000
2.Szolnoki Olaj KK3210,833
3.Falco-Vulcano Energia KC3 120,666
4.Leicester Riders 3 -30,500
 
 
  • 1lalika2018november06.08:33ÚjVálasz

    Hm! A három magyarral-!!-felálló Szolnok ellen már most magyarázkodik az egy"magyaros" hazai csapat edzője???

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!