Rendezte sorait a MAFC-meccs után a Falco

Tóth Norbert szerint a felsőházban már minden meccs rangadó, ezért nem is szeretne tippelgetni.
 
 
 
 
 

Rendezte sorait a MAFC-meccs után a Falco

Tóth Norbert szerint a felsőházban már minden meccs rangadó, ezért nem is szeretne tippelgetni.

A saját kezében volt a sorsa a felsőházba jutás szempontjából a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatának. A vasiaknak több esélyük is volt, ám végül csak az alapszakasz utolsó fordulójában biztosították be a helyüket. Előtte kisebb meglepetésre a MAFC otthonában kikaptak Tóth Norberték, de a Jászberény ellen már semmit sem bíztak a véletlenre.

– Egyértelmű, hogy koncentráltabban kosárlabdáztunk a Jászberény otthonában – mondta Tóth Norbert, a Falco erőcsatára a BB1.hu érdeklődésére. – Felmértük a jelenlegi helyzetünket, és átbeszéltük, hogy a MAFC elleni vereséggel majdnem sikerült az eddigi hónapok munkáját lerombolni, és a jászberényi volt az utolsó esélyünk. Három lehetőségünk volt, az első kettő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, ezt pedig meg kellett csinálni. Nagyon jó hozzáállással játszott a csapat, végre védekezésben is mindenki odatette magát, ez pedig egy jó alapot adott a csapatnak. Előtte a MAFC ellen nagyon bután játszottunk, és idegenben 60-70 dobott ponttal nem lehet meccset nyerni, szerencsére most a támadójátékunk is rendben volt. Már korábban is volt arra példa, hogy leültünk átbeszélni a dolgainkat. A Magyar Kupában nyújtott gyengébb teljesítményünk után volt az egyik ilyen fordulópont, és ezután teljesen más arcát mutatta a csapat a Körmend ellen. Most is összekaptuk magunkat. Szerintem az mutatja igazán a csapat erejét, hogy ilyen nehéz időszakok után is tudunk jó teljesítményt nyújtani.

A Falco szombaton megkezdi a szereplését a felsőházban. Nyitásként a bajnoki címvédő otthonában, Szolnokon kellene jó teljesítményt nyújtania Szrecsko Szekulovics csapatának. Eddig idegenben kevésbé ment jól a szombathelyieknek, míg hazai pályán egyedüliként veretlenek az idei szezonban.

– A felsőházi szereplésünkkel kapcsolatban nem szeretnék tippelgetni, túlságosan nem vagyok a híve a nagy előretekintéseknek – folytatta a válogatott játékos. – Itt már minden mérkőzés egy rangadó. Arra számítok, hogy a hazai veretlenségünket meg tudjuk őrizni a továbbiakban is, és idegenben is szeretnénk mérkőzéseket nyerni. Ha megnézzük az alapszakasz mérkőzéseit, Szolnokon, Körmenden vagy éppen Zalaegerszegen is jó, szoros meccset játszottunk. Legtöbbször nüanszokon múlott, hogy nem tudtunk idegenből is többször győztesen távozni. Annyi biztos, hogy már a Szolnok otthonában sem férnek bele a játékunkba a nagy hullámzások. Fontos, hogy jó ritmusban kosárlabdázzunk, és a védekezésünk is olyan agresszív legyen, mint hazai pályán. Általában ez hiányzik a játékunkból, amikor nem az Aréna Savariában lépünk pályára, és emiatt támadásban többet kapkodunk és kevesebb labdánk van. Ha okosan és higgadtan kosárlabdázunk, akkor lehet keresnivalónk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!