Pesti csapattal játszik a Falco

A MAFC érkezik az Aréna Savariába.
 
 
 
 
 

Pesti csapattal játszik a Falco

A MAFC érkezik az Aréna Savariába.

Bár még csak a negyedik fordulót rendezik a férfi élvonalban, már harmadik alkalommal játszik Nyugat-Magyarországon a MAFC. Ezúttal szombaton Szombathelyen vendégszerepelnek a piros-feketék, akik Sopronban egy ponttal nyertek, Körmenden kettővel kikaptak, a legutóbbi, Kaposvár elleni "hazai" meccsük nem sikerült. A vasiak úgy néz ki, hogy talpra álltak a paksi pofon után, hiszen kiütötték a címvédő Alba Fehérvárt, illetve kettős győzelemmel búcsúztatták a Balkan Botevgradot a FIBA-kupa selejtezőjében.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A MAFC elleni mérkőzés számunkra hazai pályán a kötelező győzelem kategóriájába tartozik. Ellenfelünk nagyon jól kezdte a szezont, nyert Sopronban és szoros csatában maradt alul Körmenden. Ez is azt jelenti, hogy elég erő van bennük, muszáj maximális koncentrációval hozzáállnunk a találkozóhoz, nem szabad hibázni. Rajtuk nincs nyomás, felszabadultan jöhetnek hozzánk, de biztos, hogy kihozzák magukból a lehető legtöbbet. Jovica Arsics kollégámat nagyon jól ismerem, együtt indult a felnőtt karrierünk Szerbiában, csak más-más csapatnál. Nagyon komoly szakember, biztos, hogy általa a MAFC is komoly lesz, ezt már meg is mutatták az első három fordulóban. Agresszíven, jól védekeznek, és óvatosan szövik a támadásaikat. Nem szabad lebecsülnünk őket, mert a MAFC minden évben csinál egy-egy bravúrt a nagycsapatok ellen. Én mindig is nagyon tiszteltem a fővárosi klubot, nagyon nehéz ellenük játszani. Idén is jó légiósaik vannak és fiatal magyar játékosaik, a saját neveléseikre évek óta büszkék lehetnek. Sérültünk nincs, kicsit fáradtak vagyunk, de azt hiszem ez normális minden olyan csapatnál, aki nemzetközi kupázik is.

Jovica Arsics, a MAFC vezetőedzője: Nagyon nehéz meccs előtt állunk, mert véleményem szerint a Falcóé jelenleg a legjobb csapat a ligában. Az elmúlt néhány meccsükön nagyon gyorsan és jól játszottak, tele vannak tehetséges játékosokkal, elég mély a keretük és remek szurkolótáboruk is van. Agresszíven, keményen, jól védekeznek, támadásban pedig nagyon jól járatják a labdát, sok könnyű kosarat szereznek, szinte tökélyre fejlesztették a tranzíciós játékot. Pokolian nehéz dolgunk lesz, mert bárki képes elkapni náluk a fonalat, félelmetesen jó dobóik vannak. Valahogy meg kell próbálnunk végig koncentrálni ellenük, igyekszünk most is a tőlünk telhető legjobb teljesítményt hozni. A Kaposvár ellen nem játszottunk igazán jól, de remélem, hogy holnap már javulunk. Lakosa még mindig sérült, rá még mindig nem számíthatok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!