Perl nem érzi visszalépésnek a Falcót

Reméli, hogy folytatódik a kosárláz a sárga-feketéknél.
 
 
 
 
 

Perl nem érzi visszalépésnek a Falcót

Reméli, hogy folytatódik a kosárláz a sárga-feketéknél.

Ma délelőtt jelentette be a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetősége, hogy egy szezonra szóló szerződést kötött saját nevelésű játékosával, Perl Zoltánnal. A válogatott hátvéd ügye sokáig húzódott, a zuhanyhíradóban külföldről leginkább az olasz másodosztályú Trentót lehetett hallani vele kapcsolatban - és korábban a trevisóiak is úgy nyilatkoztak, hogy szeretnék megtartani -, Magyarországról pedig a sárga-feketék mellett állítólag a Szolnok is sorban állt a 22 éves kosaras kegyeiért, aki azonban ezeket a híreket sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.

- Ez már a múlt, nem szeretnék különösebben foglalkozni vele, örülök neki, hogy sikerült visszatérnem a Falcóhoz - mondta a BB1.hu-nak Perl. - Köszönöm a klubnak és a városnak, hogy ezt sikerült összehozni. Két évet külföldön játszottam, jól éreztem magam, de azért mindig is hiányzott a klub és a város. Valóban voltak érdeklődések, puhatolózások külföldről, Magyarországról pedig volt konkrét ajánlatom is, de én a Falcót részesítettem előnyben. Nagyon korrekt volt a klub velem, folyamatosan kapcsolatban voltunk a két év alatt, nagyon jól esett, hogy szerettek volna már korábban is, illetve az is, hogy amíg képlékeny volt a helyzetem, biztosítottak róla, hogy várnak rám. Úgy érzem, hogy egy erős, komoly célokért küzdő csapat alakulhat ki idén Szombathelyen, a nemzetközi kupa is sokat számított, remélem, hogy sikerül bejutnunk a csoportkörbe, és bízom benne, hogy a magyar bajnokságban ugyanaz a hangulat fog végig uralkodni körülöttünk, mint az előző szezon végén. Voltam pár meccsen a hajrában, és nagyon jó érzés volt átélni, hogy Szombathelyre visszatért a kosárláz.

- Nem érzi visszalépésnek a Falcóhoz szerződését?

- Én nem élem meg visszalépésnek, inkább nagy kihívásként tekintek rá. A magyar bajnokság szerintem minden évben erősödik, nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy ott legyünk a legjobbak között. Illetve a nemzetközi kupában is nagy feladat lesz bejutni a csoportkörbe.

- Mezőnyposzton azért lesz konkurenciája Govens, Norfleet és Váradi személyében…

- Igen, sokan leszünk mezőny poszton, mindhármukat nagyon jó játékosnak tartom, Benivel már sokat játszottam együtt, vele megvan az összhang, de remélem, hogy Govensszel és Norfleettel is jól fogunk tudni együttműködni.

- Bajnokesélyessé lépett elő a Falco?

- Azért ilyen messzire még nem tekintenék, sok csapat nagyon erős lesz, szerintem erősebb lesz a bajnokság még tavalyhoz képest is. Szép teljesítmény lenne, ha jövőre is a felsőházban végeznénk, aztán ott már bármi megtörténhet…

 
 
  • 1salamana2017augusztus17.07:01ÚjVálasz

    Sok sikert Zoli újra a Falcoban! :) Éremmel és sok játékidővel a "zsebedben" versengjenek érted egy év múlva az elit klubok!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!