Perl: A győzelmünk értékéből semmit nem von le, hogy hárman hiányoztak az Albából

 
 
 
 
 

Perl: A győzelmünk értékéből semmit nem von le, hogy hárman hiányoztak az Albából

Remek második félidejének köszönhetően 94-66-os győzelmet aratott hazai pályán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a bajnok Alba Fehérvár ellen. A sárga-feketék válogatott hátvédje, Perl Zoltán 30 perc alatt 21/3-as pontmutatót, 6 lepattanót és 2 gólpasszt ért el. Így értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón:

- Nagyon örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket a bajnokságban. A hazai pályánkat szeretnénk megvédeni végig a szezon során. Nem volt egyszerű meccs, az Albából igaz ugyan, hogy hiányzott három játékos, de így is végig 100 %-ot kellett nyújtanunk, úgyhogy úgy érzem, ez nem von le semmit a győzelmünk értékéből. Sokáig nem szabad foglalkozunk ezzel a meccsel, mert szerdán már újabb fontos találkozó vár ránk, ezúttal a nemzetközi kupában - mondta Perl.

A másik oldalon Keller Ákos sokszor megoldhatatlan feladatot jelentett a szombathelyi centereknek, ám a válogatott magasember 12 pontja, 5 lepattanója és 1 gólpassza is kevés volt a fehérváriaknak a sikerhez.

- Az első félidőben jól ment mindkét csapat, akkor még csak kettővel vezetett a Falco. Ahogy kijöttünk második félidőre, egyből egy könnyű kosarat szereztünk, azt gondoltam, hogy így fogjuk folytatni. Nem így lett. Egyszerűen semmi nem jött össze nekünk támadásban, nekik viszont minden sikerült. Ha nem ment be náluk a dobás, akkor visszaszedték a támadó lepattanót, ami után vagy egy üres ziccerrel, vagy üres triplával fejezték be az akciót. Még a lepattanócsatát is elveszettük, pedig azt nem szoktuk. A Falco nagyon jól dobott kintről, mi viszont rettenetesen, így nehéz megnyerni. Nem volt esélyünk, a második félidőben átrohantak rajtunk. Összesen két hármast dobtunk, ezért lett majdnem harminc közte. Gratulálok a Falcónak, a következő meccsen javítani fogunk - mondta Keller.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!