A Péccsel zárja az alapszakaszt a Falco

A baranyaiak emlékeznek arra, milyen érzés az Aréna Savariában nyerni.
 
 
 
 
 

A Péccsel zárja az alapszakaszt a Falco

A baranyaiak emlékeznek arra, milyen érzés az Aréna Savariában nyerni.

Az alapszakasz utolsó fordulójáig egyedül a Falco őrizte meg veretlenségét hazai pályán, a képbe már csak a Pécs "piszkíthat bele". A szombathelyi győzelem egyébként nem is áll távol a baranyaiaktól, hiszen ahogy Csirke Ferenc vezetőedző a mérkőzés előtti beharangozójában is visszaemlékezett, az Alba mellett csak a PVSK tudott az elmúlt két évben nyerni az Aréna Savariában.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nehéz meccset várok, de számunkra kötelező a győzelem, muszáj lesz nyerni, hiszen harcban állunk az alapszakasz második helyéért. Szegeden nagyon gyengék voltunk, azóta volt tíz napunk rendezni a sorokat, tudtunk normálisan edzeni, játszottunk egy zárt kapus edzőmeccset Zalaegerszegen – ezúton is köszönöm Bencze Tamás kollégámnak a lehetőséget –, visszajött a ritmus, holnap jól kell játszani. A Pécs egy nagyon jól támadó csapat, amely ráadásul Brooks-szal új lendületet kapott. Őt jól ismerjük, tudjuk, mire képes, hiszen a Balkan ellen kétszer is játszottunk FIBA-kupa selejtezőt. Elég komplettek, nagyon gyorsak és jól dobják a hárompontosokat. Budimirre is figyelnünk kell, hiszen ősszel megszórt minket. Ha megállítjuk a tranzíciós játékukat, és figyelünk a távoli dobásaikra, akkor nem lehet probléma hazai pályán. Dancsecs és Kovács Bence sérültek, Durázi viszont visszatért a csapatba.

Csirke Ferenc, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: Ha a play offot nem számolom, akkor mi nyertünk Szombathelyen utoljára, két éve, a középszakaszban. Az Alba mellett tehát mi emlékszünk a legjobban arra, milyen az Aréna Savariában győzni. De komolyra fordítva a szót: nehéz dolgunk lesz, hiszen két évig veretlennek maradni hazai pályán, végigcsinálni két teljes szezont úgy, hogy csak a döntőben maradsz alul, azért az mutat valamit. Idén sem lett gyengébb a Falco, főleg hazai pályán. Én mindig a védekezést szoktam hangsúlyozni, de a ők képesek akkor is sokat dobni, ha jól védekezel, mert esetleg kihasználják azt, hogy rosszul támadsz. Hazai pályán a gyorsindításuk hatalmas fegyver, éppen ezért koncentráltan kell támadni és jól is dobni ahhoz, hogy nyerjünk. Nem szeretnék kiemelni senkit sem a Falco nyolc játékosából, nem akarok nagy szavakat használni, de mind a nyolcan tudnak meccsnyerők lenni, mint ahogy erre volt is már példa a szezon során szinte mindegyiküktől. Arra kell koncentrálni, hogy jól egy-egyező csapatuk van, főleg a mezőnysorban, de nem is mindig a pick and rollból vagy kettő-kettőkből oldják meg a helyzeteket, hanem az abból való továbbjátszásból, a kontra egy-egyekből. Az biztos, ha sok eladott labdánk lesz, azokat könyörtelenül kihasználják. Gondolom, hogy sok néző lesz, hiszen a Falcónak is fontos a meccs, nem csak nekünk, miután minden eredményt viszünk magunkkal az alapszakasz után. Nekünk egy hetünk volt, a vasiaknak tíz napjuk a felkészülésre, egy kicsit olyan ez a szituáció, mintha most kezdődne a középszakasz.

 
 
  • 1lalika2018április04.14:24ÚjVálasz

    el kell hitetni a külföldi zsoldosokkal,hogy itt szivvel,lélkkel kell játszani elejétől fogva.ugy-e Govens és nem lustálkodva zgye taylor.Azért tartunk-mert a mi pénzünkből játszatok,hohy "meghaljatok" ezért a csapatért és városért!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!