Pakson nyert a Falco

Curry és Reddic ellenállhatatlan volt.
 
 
 
 
 

Pakson nyert a Falco

Curry és Reddic ellenállhatatlan volt.

Bruinsma szerzett labdát a forduló rangadójának is felérő Paks-Falco meccs elején, majd Reddic zsákolt. 6-0-val fordított az ASE, amire aztán 8-2-vel felelt a Falco. Nagyon jól védekeztek a vendégek. Curry négyből három triplát is beszórt, a pálya három különböző részéről, ráadásul az utolsót faulttal együtt, tehát az összesen négyet ért. A tolnaiak pocsékul céloztak kintről (0/7) az első negyedben, Ruják tartotta a lelket bennük, tíz perc után az állás 13-21 volt.

Bruinsma tízre növelte a különbséget, Norfleet viszont labdaszerzése után mindkét büntetőjét kihagyta. A folytatásban „megfagyott” a Falco, felgyorsultak, és elkezdtek zárkózni a hazaiak. A 14. percben, 20-25-nél Okorn kérte ki a meccs első idejét. Újabb (hatodik) eladott szombathelyi labda után Jevtovics dobott ziccert, Evans hármasával pedig újra egál lett. Sőt, Evans második triplájával fordított is (28-27). Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. Érdekesség, hogy Trajkovski, illetve Váradi és Norfleet sem dobott pontot az első félidőben. A táblán 40-38 állt ekkor.

Evans kosara nyitotta a második játékrészt, Reddicé volt az első falcós pont. A harmadik negyed derekán, 45-44-nél Curryt faultolták, a hazai kispad pedig technikait kapott. Balmazovics egy, az amerikai irányító két büntetőt dobott be. Norfleet a 28. percben iratkozott fel a pontszerzők közé, a büntetővonalról csak egyet értékesített, de a második utáni lepattanót követően egy triplát is bevágott. Nem sokkal később Váradi is betalált, 50-57-nél Szekulovics kért időt. Hiába, 53-61-ről indult a záró felvonás.

Váradi szép egyéni akcióból újra tízre növelte a különbséget, Curry pedig újabb triplájával a 24. pontját szerezte meg. Bíró hármasával állva hagyta ellenfelét a Falco (53-69). Az ASE azonban még tizenhat pontos hátrányban sem adta fel. Tóth kapott sportszerűtlent, miután a földön fekve faultolta (ráadásul kosárszerzés közben) Jevtovicsot, majd a másik oldalon Kovácsra jött egy technikai, színészkedésért. Nem sokkal később Norfleet is sportszerűtlent kapott, jogos volt ez is, de egyáltalán nem volt durva a meccs. Hat és fél perccel a vége előtt 66-70-re visszajött a Paks. Evans ötödik triplájával már csak kettő volt közte. Még idejében kapcsolt a Falco, és visszaverte a rohamokat. Kevesebb, mint négy perc volt hátra, amikor 70-77-nél Szekulovics időt kért. Ismét szigorítottak védekezésükön a vasiak, többször is lejárt a támadóidő, vagy dobásig sem jutottak a paksiak. Összességében megérdemelten nyert a Curry és Reddic által vezérelt sárga-fekete együttes, amely remekül védekezett.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!