Az oroszok edzője gratulált a Falco kitűnő játékához

Szekulovics szerint nem ők voltak az esélyesek, de bebizonyították, hogy képesek egyenlő partnerei lenni egy orosz csapatnak.
 
 
 
 
 

Az oroszok edzője gratulált a Falco kitűnő játékához

Szekulovics szerint nem ők voltak az esélyesek, de bebizonyították, hogy képesek egyenlő partnerei lenni egy orosz csapatnak.

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hosszabbítás után 94-92-re kikapott az orosz Nyizsnyij Novgorod vendégeként a FIBA Europe Cup H-csoportjának 1. fordulójában. A lefújás után így értékelt a két szerb vezetőedző:

Zoran Lukics, a BC Nyizsnyij Novgorod vezetőedzője: Köszönöm a szurkolóink támogatását, és egyben elnézést is kérek tőlük, hogy ezt a VEF Riga elleni mérkőzés után nem tettem meg. Gratulálnom kell a Falco kitűnő játékához, tudták, hogy mit kell tenniük ellenünk, szinte minden hibánkat megbüntették. Az egyetlen dolog, aminek örülök, mint edző, az a végeredmény. A legfontosabb, hogy nyertünk, de a mai meccs miatt inkább szégyellem magam. Csalódtam a játékosaim hozzáállásában. Az egész mérkőzés során csak egy pillanatra éreztem, hogy igazán harcolnak, amikor ellenfelünk hat ponttal elment. Akkor megmutattuk az igazi karakterünket, és végül a túlórát hoztuk. Soha egyetlen riválist sem lehet alábecsülni, minden ellenfelet tisztelni kell. Nem értem ennek a mainak az okát.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Minden alkalommal, amikor egy magyar csapat Oroszországba érkezik, kezdetben egy kicsit meg van illetődve. Nem mi voltunk az esélyesek, de úgy érzem, nagyot harcoltunk, és bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk méltó ellenfelei, egyenlő partnerei lenni az orosz csapatnak. A vége teljesen a szerencsén múlt. Most nem nekünk kedvezett, de a kosárlabda ilyen: ma vesztettél, holnap majd nyersz. Nagyon hasznos volt számunkra ez a mérkőzés, sokat tudunk belőle tanulni. Mi egy kis csapat vagyunk az európai kosárlabda térképén, de ma nagyon egységesnek tűntünk, végig támogattuk, segítettük egymást, és csak egy pici lépésre voltunk a győzelemtől.

Az oroszok 24 éves hátvédje, Artem Komolov 34 és fél perc alatt 11 pontot dobott és 6 gólpasszt adott. Ő sem volt elégedett saját csapatával.

- Nem ez volt a legjobb meccsünk, el kell ismerni, nem játszottunk szépen, különösen a védekezéssel akadtak gondjaink. Számos dologban kell még javulnunk ahhoz, ha eredményeket akarunk elérni. Mi magunk adtunk sanszot az ellenfélnek, amellyel éltek is a vendégek, saját magunk dolgát nehezítettük meg. Már a meccs első percétől fogva nagyobb koncentrációval kellett volna játszanunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!