Optimistán várja a pénteket a Falco

A Kecskemét érkezik az Aréna Savariába.
 
 
 
 
 

Optimistán várja a pénteket a Falco

A Kecskemét érkezik az Aréna Savariába.

Pénteken este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a KTE-Duna Aszfaltot látja vendégül a bajnokság tizedik fordulójában. Gasper Okorn együttese 5-4-es mérleggel az ötödik helyen áll, legutóbb az Albát győzte le 72-70-re, míg a lila-fehérek 5-5-ös mutatóval a hetedikek, múlt héten mindössze egy ponttal kaptak ki a Szolnoktól (70-71).

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Kecskemét teljesen más stílust képvisel, mint legutóbbi ellenfelünk, az Alba. A fehérváriak az individuális képességeik miatt sokat egy-egyeznek, inkább a gyors játékot erőltetik, sokszor előfordul, hogy mindössze néhány másodperc alatt befejezik az akcióikat. A KTE egy rutinos, tapasztalt csapat, a keretük nagy része már évek óta együtt játszik, ismerik egymás gondolatait. Nekik is megvan a saját ritmusuk, amiben szeretnek játszani, de amikor ők kontrollálják a meccseket, akkor jóval megfontoltabb kosárlabdára törekednek. Kevésszer tudnak meglepetést okozni, nem jellemző rájuk a kapkodás, a helyzetek nélkül elvállalt dobás, általában öt-öt ellen támadnak. A szezon során már több alkalommal is megmutatták, hogy milyen erős csapatuk van, elég csak a legutóbbi, Szolnok elleni hazai, vagy a Körmend elleni idegenbeli ki-ki meccsükre gondolni, de hátrányból felállva legyőzték már például a Pécset is. Minden alkalommal keményen harcolnak és eddig szinte minden meccsük nyílt volt. Agresszíven kell ellenük játszani, és arra kell törekedni, hogy mi diktáljuk a tempót, nem szabad átengedni nekik az irányítást. Nagyjából rendben vagyunk, kisebb sérülések vannak ugyan, de eddig normális volt a heti felkészülésünk, ami nagyon fontos. Remélem, hogy végre már hosszabb ideig egészséges lesz mindenki, és akkor újra el tudjuk kapni a ritmust. Az alapszakasz harmadánál járunk, még nagyon sok van hátra a bajnokságból, jobbak akarunk lenni, játékban és eredményben is, ehhez elsősorban az kell, hogy komplettek legyünk. Jó a hangulat az öltözőben, pozitívan, optimistán várjuk a pénteket, persze tudjuk, hogy ismét kemény feladat előtt állunk.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Azt mindenki tudja, hogy Szombathelyre nem nyerni járnak a csapatok. Teljesen mindegy, hogy ki az edző, a Falcónak legendás a hazai pályája, hiszen a nagyszerű közönség rendre óriási támogatással segíti a csapatot. Igen nehéz feladat előtt állunk. Az idei Falco teljesen más stílust képvisel, mint amit eddig megszokhattunk tőle. Gasper Okorn, a kiválóan képzett edző egy komoly, agresszív védekezést próbál meghonosítani, látszik is a keze munkája. A támadásuk talán nem annyira ellenállhatatlan, mint ami eddig jellemezte őket, de nyilván ebben az is közrejátszik, hogy más típusú játékosaik vannak. Norfleetet már ismerjük, több éve hazánkban játszik, mondhatjuk azt, hogy az egyik legjobb hátvéd. Curry tapasztalt játékos, kiválóan védekezik, ha pedig olyan ritmust kap el, akkor támadásban is igen eredményes tud lenni. Váradi válogatott játékos, a tavalyi szezon végét sérülés miatt ki kellett hagynia, a rehabilitációja hosszabbra sikerült, ettől függetlenül abszolút domináns, a bajnokság egyik legjobbja. Annak ellenére, hogy fiatal, tapasztalt, rutinos rókákat megszégyenítő módon olvassa a játékot. Tavalyhoz képest a Falco rotációja támadásban egy picit gyengült, de védekezésben erősebb lett - az éremnek mindig két oldala van. Reddic iszonyatosan atletikus, láttam a görögországi mérkőzéseit, amelyeken azt vettem észre, hogy a pick and roll utáni leválása elképesztően jó. Nem egy klasszikus, alsó posztos center, de ott is tud játszani. A legnagyobb erőssége a kettő-kettők utáni leválásból való gyors befejezés, erre tehát nagyon oda kell figyelnünk. A Falcónak idén is nagyon erős a rendezetlen védelem elleni játéka, úgyhogy a visszarendeződésre szintén nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Tóth a liga egyik legtapasztaltabb játékosa, s hiába éri rengeteg kritika évek óta, a magyar bajnokságban egy megkerülhetetlen tényező, mert a rutinjával és a hozzáállásával rendre sokat tud segíteni az aktuális csapatán. Azt hiszem, minden edző örömmel veszi, ha van egy ilyen játékosa. Balmazovics és Pustahvar gyakran játszanak négyes poszton, pedig az igazi posztjuk a hármas, de mivel magas játékintelligenciával rendelkeznek, az erőcsatár szerepét is be tudják tölteni. Veszélyesek, mindketten nagyszerű dobók. Attól függetlenül, hogy átalakult a Falco, én továbbra is a topcsapatok közé sorolom, hazai pályán egyértelmű esélyese a találkozónak. Próbálunk meglepetést okozni, mindenképpen nyerni szeretnénk. Már a múlt héten is jól játszottunk, hiszen a Szolnokot hetvenegy ponton tartottuk, s egy igazi drámai mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Számunkra büszkeség, hogy a szerencsésebb fél nyerte meg a rangadót, hiszen az Olaj nagyon erős. Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Próbáljuk ezt a formát és hozzáállást átmenteni a szombathelyi túránkra, szeretnénk egy bravúrral hazatérni Kecskemétre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!