Nyolcéves beteg kisfiún segített a Falco

Kolos álma a Csodalámpa Alapítványnak is köszönhetően vált valóra.
 
 
 
 
 

Nyolcéves beteg kisfiún segített a Falco

Kolos álma a Csodalámpa Alapítványnak is köszönhetően vált valóra.

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen teljesítette egy beteg gyermek álmát, aki szeretett volna a példaképeiként tekintett kosaras fiúkkal találkozni a Körmend elleni mérkőzés után.

Az alapítvány Pichler Gergely technikai vezetővel közösen megszervezte a találkozót, ahol Kolos egy névre szóló mezt és egy a csapat tagjai által aláírt labdát kapott ajándékba. A Csodalámpa ezzel a kívánságteljesítéssel szeretett volna örömet szerezni a kisfiúnak, s élményt adni neki, hogy ezáltal könnyebben vehesse a betegsége miatti akadályokat. Kolos egyébként a hónap végén ünnepli a 8. születésnapját, így ez a teljesítés külön ajándék volt a számára.

A Csodalámpa Alapítvány működése 15 éve alatt eddig már több mint 3500, életveszélyes betegséggel – leukémia, transzplantáció, izomsorvadás, CF stb. – küzdő 3-18 év közötti gyermek egyéni álmát váltotta valóra. A kisebbek általában játékokat, trambulint, kerékpárt, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket, laptopot, telefont kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek –, igazi tankba beülni, hőlégballonozni, helikopterre szállni, vidámparkba, állatkertbe eljutni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni – mint például a pápával, Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, Arnold Schwarzeneggerrel – vagy éppen arról álmodnak, hogy a televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és a csodalámpások hiszik, hogy ezzel segítenek nekik legyőzni a betegségüket.
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!