Nemzetközi vizeken a Falco

A bolgár bajnokság ötödikje ellen kezdik meg a sárga-feketék a FIBA-kupát.
 
 
 
 
 

Nemzetközi vizeken a Falco

A bolgár bajnokság ötödikje ellen kezdik meg a sárga-feketék a FIBA-kupát.

Megkezdi nemzetközi szereplését a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely is, amely szerda este az előző körben a Nagyváradot kiejtő Balkan Botevgrad vendége lesz a FIBA Europe Cup-selejtezőjének 3. fordulójában. A vasiak főpróbája nem sikerült jól, a magyar bajnokság nyitányán 84-68-ra kikaptak Pakson, Bulgáriában viszont még nem indult el a szezon. Tét a főtáblára kerülés, a párharc két mérkőzésen dől el.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Sosem jó vereséggel indítani a szezont. Rosszak voltunk a hétvégén, nem játszottunk jól, nem tudom, miért, lehet, hogy csak rossz napot fogtunk ki, vagy mindenki izgult a rajt miatt, de sem a védekezésünk, sem pedig a támadójátékunk nem működött. Nagyon gyenge produkció volt ez tőlünk, ezt nem szeretném még egyszer látni. Ennél sokkal többet várok, igaz ugyan, hogy a Paks nagyon jól játszott, de mi közben azt hittük, hogy elég, ha csak kimegyünk a pályára, és biztos nyerünk. Elmagyaráztam a srácoknak, hogy minden meccsen a maximumot kell nyújtaniuk, és sokat kell harcolniuk. Biztos, hogy időre is szükségünk van még, mert nem készülünk együtt túl régóta. Szerdán jó meccset várok. Ez már nemzetközi találkozó, biztos, hogy más lesz, mint egy hazai bajnoki, ráadásul selejtezőről van szó, ahol minden labda fontos, minden pontnak jelentősége van. Láttunk videót a BC Balkanról, hasonló stílusban játszik, mint a Paks. Megmondom őszintén, kicsit meglepett, hogy az előző körben kiejtették a Nagyváradot, mert ismerem az Oradea keretét és edzőjét is, de ez is csak azt mutatja, hogy jó csapatuk van. A gyors kosárlabdát erőltetik, sok gyorsindítással és sok távoli dobással. Ha elkapják a ritmust, nagyon veszélyesek lehetnek. Természetesen szeretnénk továbbjutni, az első meccsen szeretnénk jó eredményt elérni, ez lehet a kulcs. Ehhez azonban sokkal komolyabban és keményebben kell játszanunk, mint szombaton. Vannak ugyan apróbb sérülések, de ez nem számít, mindenkire számíthatok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!