Nem tört meg a kupa átok: ezüstérmes a Falco

Hetedszer nyert a Szolnok.
 
 
 
 
 

Nem tört meg a kupa átok: ezüstérmes a Falco

Hetedszer nyert a Szolnok.

Zsinórban nyolcadik Magyar Kupa döntőjét játszotta a Szolnok, a Falco pedig nyolc év után jutott el ismét a fináléba. Andric könnyű kosarával indult a meccs. A harmadik percben már 10-2-re vezetett az Olaj. Govens sportszerűtlen faultja után Andric értékesített egy büntetőt, majd Vojvoda egy triplát, 14-2-nél időt kért a Falco. A szolnokiak extrán, a szombathelyiek gyengén dobtak. Már 23-8 is volt az állás, innen lett 25-19 az első negyed vége. Borisov és Váradi is dobott egy-egy hármast.

Milosevics és Vojvoda triplájával folytatódott a játék, visszaállt minden. Egyik csapat sem vitte túlzásba a védekezést, potyogtak az üres helyzetek után szerzett kosarak. 39-29-nél időt kért a Falco, majd miután az Olaj egyre többet hibázott, 39-33-nál Alekszics is magához hívta övéit. A félidőre 46-35-tel mentek pihenőre a csapatok.

A fordulás után Borisov a negyedik kísérletéből a negyedik hármasát szerezte. Hiába volt gödörben a Szolnok, a Falco nem tudott élni a lehetőséggel. A harmadik negyed után 61-48 volt az állás.

Vojvoda ötödik hármasa után már tizenhéttel vezetett a csapata. A 36. percben, 73-58-nál még időt kért a Falco, a szolnoki tábor pedig már rákezdett az indul a busz rigmusra. 76-64-nél Perl sportszerűtlenül faultolta Fordot, aki csak egy büntetőt dobott be. Norfleet hármasával visszajött tízre a Falco, majd Ford távolról végleg megpecsételte a vasiak sorsát. A Szolnoki Olaj KK megérdemelten szerezte meg hetedik kupagyőzelmét, a Falco pedig továbbra is trófea nélkül áll

A nézők szavazatai alapján a legjobb játékos Vojvoda Dávid lett, akárcsak a torna MVP-je.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak. Kemény meccs volt, a Falco mindent beleadott, nagy energiával játszott, de talán a harmadik napra elfáradt. Rövidebb volt ellenfelünk rotációja, sajnálom, hogy Pustahvar nem tudott játszani, Perl pedig még nem volt jó formában, biztos, hogy más lett volna a döntő, ha mindenki egészséges. Az elejétől fogva domináltunk, megérdemelten nyertünk. Természetesen most jöhet az ünneplés.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, tudom, hogy szerették volna az aranyat, de nem volt elég energiánk ezt ma megnyerni nekik. Hálás vagyok, és köszönöm, hogy végig szurkoltak nekünk. Pustahvar lebetegedett, Perl nem volt 100%-os, mérkőzés közben elvesztettük Váradi Benedeket is, ezt nem bírtuk el. Az első félidőben minden próbálkozás ellenére nem állt össze a védekezésünk, a második félidőre pedig, a már említett okok miatt teljesen elfogytunk. Nagyon sajnálom, de azt ígérhetem, hogy azon dolgozunk, hogy a bajnokságban jobbak legyünk.

 
 
 • 5salamana2018február20.04:35ÚjVálasz

  Gratulálok az ezüsthöz, szépen csillog az is!

   
 • 4amadeus2018február19.11:24ÚjVálasz

  Szép a második hely is, sajnos az Olaj egyszerűen jobb volt. Várható volt, hogy Vojvoda feltámad a döntőre. Majd a bajnoki döntőben visszavágunk!

   
 • 3kerekkocka2018február19.05:50ÚjVálasz

  Ne nyígjunk már, örüljünk, a többi csapat még idáig sem jutott. Szerintem semmi meglepetés nem volt az eredményben, persze, jó lett volna, de nem lett. Pont.

   
 • 2lalika2018február18.21:39ÚjVálasz

  megint hiányzott a megfontolt ,óvatos kezdés és egy elfogadható védekezés.talán ennek megtanitására kellene valakit szerződtetni...Halkan mondom,Zsigeranovics -most-hiányzott...

   
 • 1idealista2018február18.19:30ÚjVálasz

  Visszafogott teljesítmény, a kupa messze járt tőlünk.....

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!