Nem győzhetett Szolnokon a Falco

Hiába küzdöttek nagyot a sárga-feketék, a játékvezetői hármas elintézte, hogy a bajnok nyerjen.
 
 
 
 
 

Nem győzhetett Szolnokon a Falco

Hiába küzdöttek nagyot a sárga-feketék, a játékvezetői hármas elintézte, hogy a bajnok nyerjen.

A középszakasz felsőházának 1. fordulója egy pályacserével indult, ugyanis eredetileg a Falco fogadta volna a Szolnokot, de a vasiak teremproblémái miatt az Olaj lett a pályaválasztó. A hazai csapatból Troy Barnies hagyta ki a találkozót.

Center kosarakkal indult a találkozó,szolnoki részről Andric, a Falcóból Zsigeranovics talált be. Medford triplájával magához ragadta a kezdeményezést a vasi csapat. Folyamatosan a sárga-feketék tartottak előrébb. Amikor Eilingsfeld büntetőivel zárkózott az Olaj, Pustahvar egymás után két triplát is behintett. Noha a Szolnoknak egy pontra többször is sikerült visszakapaszkodnia, az egyenlítés már nem jött össze, a negyed utolsó kosara pedig Bognár nevéhez fűződött (24-27).

A második etap első perceiben is jobbak voltak a vendégek. Govens hárompontosa után már hat pont volt a különbség, de Eilingsfeld és Pavlicsevics egy-egy távolijának köszönhetően sikerült egyenlítenie a Tisza-partiaknak. Később a vezetést is átvették a hazaiak, amikor Vojvoda dobott triplát. Govens rögtön válaszolt, innentől már nem adta ki a kezéből a vezetést az első félidőben a Falco. Végül ötpontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre (38-43).

A félidőben összekapta magát a Szolnok. Vojvoda magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és pontjainak köszönhetően másfél perc alatt már a bajnoki címvédőnél volt az előny. A szolnokiak kiválóságával Govens próbálta tartani a lépést, aki távolról jeleskedett. Végül a harmadik etapban összesen 18 pontig jutott Vojvoda, ami megalapozta a hazaiak játékát. A vendégek pontatlanul játszottak, több labdát is elszórtak, így végül Barham kosara is kellett, hogy csak tíz pont legyen a hazaiak előnye (68-58).

Egyre nagyobb bajba kerültek a szombathelyiek, miután Pavlicsevics hármasa és Vojvoda zsákolása nyitotta a záró etapot. Küzdött a Falco, de öt perccel a vége előtt Medford kosara után még továbbra is 11 ponttal vezetett az Olaj. Az amerikai játékmester kipontozódott, sokkal közelebb már nem sikerült zárkózniuk a vendégeknek.

Érdemes megemlíteni, hogy a találkozó nagyon sok büntetőt hozott, a hazaiak 36, a szombathelyiek 13 alkalommal próbálkozhattak. Ebben persze nagy szerepet játszott, hogy Medford, Govens és a vendég csapat is kapott a második félidőben egy-egy technikait, valamint többször is sportszerűtlen faultot követtek el.

Úgy látszik, Nyerges doktor levele elérte a célját az MKOSZ-nél és a Játékvezetői Bizottságnál. Ezt a Szolnokot nem lehet, nem szabad, nem engedik legyőzni... Mi értelme van így az egésznek?!

Kmézics Zorán, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Először is gratulálok a saját csapatomnak, hogy megnyerte ezt a nagyon fontos mérkőzést, másrészt gratulálok a Falcónak, mert nagyon jól játszott, megnehezítette a dolgunkat, és gratulálok Szrecsko barátomnak is, mert nagyon jól felkészítette a csapatát, taktikailag és fizikailag is ellenálltak nekünk. Az első félidőt nem a saját ritmusunkban játszottuk, sokat hibáztunk támadásban és védekezésben is. A harmadik negyedet már úgy játszottuk le, ahogy kellett, magas ritmusban és gyors játékkal, illetve Vojvoda extra góljaival. A negyedik negyedben egy kicsit elfáradtunk és visszavettünk a ritmusból, aminek köszönhetően a Falco szépített az eredményen, ez még a későbbiekben lehet, hogy hiányozni fog. Most azonban elsősorban örülök a győzelemnek és annak, hogy a szurkolók mellénk álltak, sokat segítettek a nehéz szituációkban. Mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, ez egy csapatgyőzelem volt.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője: Először is gratulálok a Szolnoknak és Zorán barátomnak a győzelemhez. Szerintem mi ma este nagyon jól játszottunk, az első félidőben szinte végig vezettünk. Büszke vagyok a saját játékosaimra, mert nagyon nehéz volt így játszani, hogy ránk sok sportszerűtlen és technikai faultot fújtak, a másik oldalon viszont ugyanezt nem tették meg. Nem akarok most semmi rosszat sem mondani a szolnoki játékosokra és az edzőjükre, de ilyen szisztéma, felfogás szerint nagyon nehéz játszani. A második félidőben Vojvoda megmutatta, hogy miért a legjobb játékosa a magyar bajnoknak, a harmadik negyedben ő volt a kulcs, elkapta a fonalat, és extra dobásokat csinált. Szerintem egyedül neki köszönhető, hogy visszajött a meccsbe a Szolnok. Gratulálok neki is, nagyon jól játszott. Sajnálom, hogy nem sikerült, tudtuk, hogy nagyon nehéz idegenben, főleg Szolnokon, de szerettünk volna nyerni. Megyünk tovább, remélem, csütörtökön megverjük az Albát.

 
 
 • 4nagy5208312017április02.21:57ÚjVálasz

  Tisztelt dolgos! Azért állunk a 4-5 helyen, mert nincsenek jó játékosaink, és nincs csapatjáték! Ha lennének, akkor az első helyen állnánk! /továbbra is azt mondom, hogy középszerű játékosokkal van feltöltve a csapat!/ Szerinted a 4-5 hely az már a bajnokság? Tudom, az eddigi 8-ba sem kerüléshez képest ez már előrelépés!
  Tisztelt szurkoloo! A FALCO.nak szurkolok, különben nem írtam volna ide felindultságomban! Ismét azt mondom, hogy tuti biztos volt a játékvezetői hazai pálya! Ezzel ne is foglalkozzunk! Az Alba ellen is ez lesz! Az is biztos volt, hogy vannak extra játékosaik! /pl. Voja!/ Nekünk nincs! Mint mondtam, aki az extra játékost le tudja védekezni, az meg tudja verni az Olajt! Elfogultság nélkül: szerinted a játékvezetők dobtak 33 pontot?

   
 • 3szurkoloo2017április02.19:47ÚjVálasz
  Idézet: nagy520831
  Nehéz ilyenkor valamit is mondani! De! Tudtuk, hogy Szolnokon másképp szólnak a bírói sípok! Évek óta ez van! Tudtuk, hogy Vojvoda extra! Nem védtük le!
  ...

  Mondd már meg, te melyik csapatnak szurkolsz? Mert, hogy a Falconak nem, az biztos. Ha láttad a meccset, azt is biztos láttad, hogy a Szolnok legjobbjai a játékvezetők voltak, és ők is nyerték meg nekik a meccset. Normális fújásnál ez egy laza 8-10 pontos győzelem lett volna a címvédő ellen idegenben.
  Hajrá Falco!

   
 • 2dolgos2017április01.23:29ÚjVálasz
  Idézet: nagy520831
  Nehéz ilyenkor valamit is mondani! De! Tudtuk, hogy Szolnokon másképp szólnak a bírói sípok! Évek óta ez van! Tudtuk, hogy Vojvoda extra! Nem védtük le!
  ...

  Ha nincsenek se jó játékosaink, s csapatjáték, akkor szerinted miért állunk 4.-5. helyen? Áruld már el légszíves.

   
 • 1nagy5208312017április01.22:17ÚjVálasz

  Nehéz ilyenkor valamit is mondani! De! Tudtuk, hogy Szolnokon másképp szólnak a bírói sípok! Évek óta ez van! Tudtuk, hogy Vojvoda extra! Nem védtük le! Akik Voját semlegesíteni tudták, azok meg is verték az Olajt! Lásd: Körmend! Nálunk van állítólag a legjobb magyar védő! /bár többször bizonyította, hogy ez nem igaz!/ Továbbra is játszottuk a grundball játékunkat, az amerikaiak fényezték a saját statisztikájukat! Csapatjátékkal ezt az Olajt simán meg lehetett volna verni! Annyira nem jók! De a FALCO nagyon messze van a csapatjátéktól! Nincs extra játékosa, aki a hátán tudná vinni a csapatot! Tehát a középszerű játékosok is tudnának csodát tenni, ha csapatként dolgoznának! De...! Akkor mi hiányzik?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!