Nehéz feladat előtt a Falco

Jászberényben karácsonyoznak a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Nehéz feladat előtt a Falco

Jászberényben karácsonyoznak a sárga-feketék.

Nagyon megy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kosárlabda csapatoknak. A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK 10-1-es mutatóval listavezető, a JP Auto-Jászberényi KSE pedig a piros-feketék után a második legjobb formában lévő együttes a ligában, ugyanis Nikola Lazics együttese zsinórban négy győzelmet aratott.

Az ötödik áldozat a Falco lehet, amely idegenben eddig csak egyszer, Pakson tudott győzni. Jó meccsre van kilátás, hiszen a tabellán egymás mellett helyezkedik el a két együttes.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Nehéz meccs vár ránk, a Falcónak a szezon elején sok problémája volt a sérülések miatt, de szerintem azóta, hogy kiestek a nemzetközi kupából és felépültek a játékosai, egyre jobban játszanak. Stabil csapatuk van, amely nagyon agresszíven, jól védekezik, de támadásban is sok opcióval rendelkezik. Minden posztra van jó játékosuk. Veszélyesek a palánk alatt is, de Norfleet, Váradi és Curry miatt kintről is jól dobnak. Mi is jó ritmusban vagyunk, megnyertük a legutóbbi négy meccsünket, szeretnénk holnap is jól játszani a saját pályánkon, és nyerni. Nem lesz könnyű feladat, megpróbáljuk a maximumot, aztán meglátjuk, mire lesz elég. Most is, mint mindig, voltak problémáink, betegséggel küzdött néhány játékosunk, de remélem, mindenkire számíthatok.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Ugyanúgy áll a két csapat a tabellán, a Jászberény hazai pályán bárkire veszélyes ellenfél. Szerintem eddig ők voltak az egyik legpozitívabb meglepetései a szezonnak. A kezdő ötösük nagyon meghatározó, általában legalább harminc percet töltenek a pályán, a cserepadról is érkezik egy kis segítség, de nekik csak néhány perc jut. Pitts és Coleman nagyon ponterősek, szinte mindenhonnan elvállalják, sokat dobnak és jó százalékban is. Sokat egy-egyeznek, a mezőny legjobb dobói között szerepelnek. Alekszandrovra is nagyon kell figyelnünk, mert életveszélyes a triplavonalon kívülről. Ott van még Pantelics és Rakics, akik szintén sokat segítenek. Nemzetközi szinten is tapasztalt, okos, intelligens játékosok, nem mellesleg korábban mindketten szerepeltek a Falcóban is. Ők így együtt remek csapatjátékra képesek, ez az igazi fegyvere a Jászberénynek. Normálisan edzettünk a héten, igyekeztünk maximálisan felkészülni ellenfelünkre, de ezt már elmondtam korábban párszor is, aztán amint elhagytuk a Szombathely táblát a csapatbusszal, minden megváltozott. Teljesen más csapat vagyunk idegenben, mint otthon. Nem igazán tudom ennek az okát, de sokat beszéltünk erről a játékosokkal. El kell felejteni mindenféle rossz beidegződést, remélem lesz eredménye. Jelen állás szerint mindenki játszhat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!