Nagyot ünnepelnek Szilveszterkor a Falco szurkolók

A sárga-feketék nyertek Szegeden, Govens pedig visszatér.
 
 
 
 
 

Nagyot ünnepelnek Szilveszterkor a Falco szurkolók

A sárga-feketék nyertek Szegeden, Govens pedig visszatér.

Reddic 12 másodperc alatt megszerezte a vezetést csapatának, majd labdát szerzett, és egy zsákolással rögtön növelte is a különbséget. Újabb labdaszerzés következett a bajnokság legjobban védekező együttesétől, ezúttal Pustahvar ziccerezett. Két és fél perc után, Norfleet hármasát követően, 2-11-nél időt kért Mandics. Jól tette, mert innen aztán pillanatok alatt egy 7-1-es szériával feljött háromra a Szedeák. Teljesen megállt a Falco, magára talált a hazai csapat, Boltics 2+1-es akciójával 14-14-nél már egál volt, Green pedig 17-15-nél fordított. Norfleet szorongatott helyzetből azonnal bevágott egy hármast, a végén Curry sportszerűtlen faultja után Sulovics a két büntetőt értékesítette, Juhos dobása azonban rövid volt, így egy negyed után 23-21 volt az állás.

Reddic még kiegyenlített, a második negyed derekához érve azonban Juhos vezérletével meglépett a Szeged, 33-25-nél Okorn kért időt. Sok fault tördelte a játékot, átment büntetőpárbajba a meccs. Reddic második labdaszerzés utáni zsákolásával újra egál (37-37), ekkor Mandics mutatta fel a T-betűt. Ezúttal hiába, Balmazovics hármasával visszavette a vezetést a Falco. Reddic nagyot játszott, 41-45-tel mentek öltözőbe a csapatok.

Kilenc másodpercet kellett várni a szünet után az egyébként szintén remekül játszó Green hárompontosáig, majd még egy perc sem telt el, és Sulovics közelije után fordult is a kocka. Green még egy hármast rátett, másfél perc alatt 8-0-nál járt a Szedeák, időt kért a Falco. Nem tört meg a csongrádiak lendülete, Green huszonegyedik pontját, ötödik hármasát szerezte, miközben csapata 11-0-s szériát futott. Hat perc után újra időt kért Okorn, mert már 56-45 volt az állás. Norfleet törte meg a hosszú vasi kosárcsendet. Valamelyest zárkóztak a szombathelyiek, de Sulovics kosarával 66-57-re a Szeged vezetett.

Reddic mindkét büntetőjét kihagyta, utána viszont közelről javított. Megérkezett a meccsbe Curry és Norfleet is. Kezdett egyre feszültebbé válni a meccs. Boltics egy technikaival kiszállt, a Szeged elfogyott a végére. A Falco fordulatos mérkőzésen, megérdemelt győzelmet aratott.

Govens visszatér a Falcóba

Eldőlt Darrin Govens sorsa, a magyar válogatott honosított irányítója újra aláírt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatához. A szerződése a szezon végéig szól.

- Hosszas egyeztető tárgyalásoknak és kitartásunknak köszönhetően Govens Darrin visszakerül szeretett klubunkhoz, a korábbi sikereinek helyszínére, Szombathelyre. Govens iránt hazánkból és más, erősebb bajnokságokból is érdeklődtek, de örömmel közölhetem, hogy a minszki, majd a novgorodi kitérő után újra Szombathelyen szórhatja a pontokat kiváló honosított játékosunk – tájékoztatta a Szedeák elleni győztes meccs után a falcokc.com oldalt Gráczer György, a klub ügyvezetője.

Megérkezett a novgorodi játékengedély is, így a sárga-feketék beadhatták az MKOSZ-hoz a szükséges dokumentumokat (szerződés, novgorodi játékengedély), ezekre vélhetően január 2-án reagál a szövetség.

Govens a hétvégén már Szombathelyen is tartózkodott. A Falco KC ügyvezetője szerint a január 5-i, Sopron elleni hazai bajnokin már újra 40-es sárga-fekete mezben léphet pályára.

 
 
 • 5fe-fe2019január02.10:12ÚjVálasz

  Govens visszatér, akár Perl Zoli is jöhetne...
  Ne feledjük, Govens nincs meccsben és elsőnek fog eligazolni a szezon végén.Norfleet tavaly is húzó ember volt és nem igazolt el, már sokszor bizonyított.Pustavahr is visszajött, de minek?

   
 • 4lalika2019január01.19:11ÚjVálasz
  Idézet: gibic
  Pénzszórás!!!!! Miböl?!?
  ...

  Talán arra is gondolhatnál,hopgy a válogatottunk erőssége nem mindegy ,hogy Nizhnij Novgorodból v.Szombathelyről jár összetartásra...Gondolom a szövetség is hozzáad valamit a visszaszerzés költségeihez,mert az nem csak FALCO érdek!

   
 • 3godemperor2018december31.13:15ÚjVálasz
  Idézet: gibic
  Pénzszórás!!!!! Miböl?!?
  ...

  Közöd? Hülyegyerek!

   
 • 2gibic2018december31.09:25ÚjVálasz

  Pénzszórás!!!!! Miböl?!?

   
 • 1lalika2018december30.22:49ÚjVálasz

  Ez egy jó hir és igazolja,hogy a FALCO-nál rendben van és keményen dolgozik a szerény,de szorgos vezetőség! Semmi rongyrázás,luxus, és duma...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!