Nagyot robbantott a Falco, hazacsábította Perl Zoltánt

A sárga-feketék sajtótájékoztatón jelentették be a válogatott kosaras leigazolását. Szerb másodedző érkezik.
 
 
 
 
 

Nagyot robbantott a Falco, hazacsábította Perl Zoltánt

A sárga-feketék sajtótájékoztatón jelentették be a válogatott kosaras leigazolását. Szerb másodedző érkezik.

Már egy ideje beszédtéma volt a zuhanyhíradóban Perl Zoltán hazatérése, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetősége ma délelőttre sajtótájékoztatót hívott össze, melyen bejelentette, hogy leigazolta saját nevelésű játékosát.

A 22. születésnapját nemrég ünneplő válogatott hátvéd az elmúlt két évet Olaszországban töltötte, előbb a Serie A-s Betaland Capo d’Orlando színeiben szerepelt, ahol 40 mérkőzésen 6.1 pontot, 2.6 lepattanót és 1.2 gólpasszt átlagolt, ezt követően - a több játéklehetőség reményében -, február végén a nagy múlttal rendelkező, olasz másodosztályú De Longhi Treviso Baskethez került, ahol 14 meccsen 28 perc alatt 12 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt, csapatával megnyerte az alapszakaszt, majd a rájátszásban a negyeddöntőig jutott.

Kezdésként Gráczer György ügyvezető szólalt meg.

- Már április közepén elkezdtük a jövő csapatának kialakítását, az első lépés az volt, hogy Srecko Sekuloviccsal megegyeztünk. Sikerült a csapat gerincét megtartani, három légiósunk is hosszabbított, Tóth Norbert opciós szerződése életbe lépett, illetve Váradi, Hódi, Kovács és Durázi is minket erősít ősztől. Az átigazolási szezon fénypontja, hogy két év olaszországi légióskodás után sikerült hazacsábítani Perl Zoltánt, ezzel a felnőtt csapat kerete kész. Köszönjük Sztojan Ivkovicsnak, hogy kérésemre Zolit elengedte a sajtótájékoztatóra, így egy edzést ki kellett hagynia a válogatottnál - mondta az ügyvezető.

Majd természetesen a főszereplő, Perl Zoltán is szót kapott.

- Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Falcóba, köszönöm a klubnak és a városnak, hogy ezt sikerült összehozni. Két évet külföldön játszottam, jól éreztem magam, de azért mindig is hiányzott a klub és a város. Idén lejárt a szerződésem, a Falcóval folyamatosan kapcsolatban voltunk a két év alatt, nagyon jól esett, hogy szerettek volna már korábban is. Most úgy gondoltam, idén nagyon erős csapat alakult ki Szombathelyen, és én is szeretnék abban segíteni, hogy minél szebb szezonunk legyen.

"Pont egy ilyen mozaik hiányzott még a csapatunkból"

Srecko Sekulovic vezetőedző szerint jövőre is képes lehet a Falco komoly eredményt elérni.

- Nagyon boldog vagyok, hogy Perl Zoli aláírt, köszönöm klubnak a segítséget. Fontos, nagyon komoly magyar játékost szerződtettünk, pont egy ilyen mozaik hiányzott még a csapatunkból. Nem kell őt senkinek sem bemutatni, évekig légióskodott Olaszországban, a válogatottnak is alapembere, száz százalék, hogy nagy segítségére lesz a Falcónak. Sikerült egy erős keretet összehoznunk, Váradi és Perl személyében van két fiatal, saját nevelésű játékosunk, úgy érzem, a magyar magunk nagyon erős most. Képesek lehetünk jó eredményt elérni - mondta Sekulovic.

A tulajdonos szombathelyi önkormányzatot Molnár Miklós alpolgármester képviselte.

- A város nevében köszönjük a csapatnak a tavalyi sikeres szereplést, a szezon második felétől nagyon komoly kosárláz alakult ki Szombathelyen. Először voltunk részesei a felsőházi középszakasznak, és testközelből tapasztalhattuk meg, hogy ez már egészen más kávéház. Szeretnénk ezeket az élményeket újra átélni. Fontos azonban leszögezni, hogy ugyanúgy türelemmel kell lennünk a csapattal, hiszen idén is van három válogatott játékosunk, akiket egyelőre nem tudjuk, hogy mikor kapunk vissza. Egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen szeretnénk, hogy minél tovább ott legyenek, viszont ez a klub felkészülését nehezíti is egyben. A célunk a bajnokságban a lehető legjobb szereplés, a felsőház elérése, a nemzetközi kupában pedig, hogy sikerrel vegyük a selejtezőket, és bejussunk a csoportkörbe. Büszkék vagyunk arra, hogy a felnőtt csapat tizenkettes keretéből öten, a tizennégy fős állományunkból pedig heten saját nevelésűek. Nincs még egy ilyen klub Magyarországon.

A politikus a klub gazdálkodásáról is szót ejtett.

- Ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy ezek a tárgyalások sikeresek voltak, pedig higgyék el, nem volt egyszerű sem Govens, sem Perl Zoli, sem pedig a többiek szerződtetése. A menedzserek, a játékosok, az edző és Gráczer György is mindent megtettek azért, hogy ilyen erős csapatunk legyen. Mindenféle híresztelés ellenére a nemzetközi kupaszereplés nagy szerepet játszott abban, döntő momentum volt, hogy minket választottak ezek a játékosok. Olvastam én is mindenféle rémhíreket, szeretném leszögezni, hogy nálunk nincsenek lényeges különbségek a bérekben a többi csapatéhoz képest. A klub stabil lábakon áll, és csak minimálisan gazdálkodik több pénzből, mint legutóbb. Azt sem szabad elfelejteni, hogy hárman távoztak is, és az ő költségeik is felszabadultak.

A Falco is elkezdte az alapozást, szerb másodedző érkezik

A csapat egyébként már a juniorokkal, illetve Kucsora Csabával, Durázi Krisztoferrel és Hódi Patrikkal elkezdte az alapozást. A légiósok a tervek szerint a hónap végén-szeptember elején érkeznek meg Szombathelyre.

Eldőlt az is, hogy a távozó Váradi Kornél helyét a 33 éves, újvidéki Milos Konakov veszi át a szakmai stábban. Az új másodedző – aki anyai ágon magyar felmenőkkel rendelkezik – Szerbiában a legmagasabb edzői végzettséggel bír, korábban dolgozott a Buducsnoszt Podgorica, a Vojvodina és a Novi Sad utánpótláscsapatainál.

- Komoly scouting múlttal rendelkezik, a bajai edzőképző táborban személyesen is megismerte őt Sekulovic edző. Augusztus végén érkezik - mondta el Gráczer György.

A Falco felkészülési programja:

Szeptember 12. kedd, 18:00: Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szeptember 15-16. péntek-szombat: Krasznai Kupa, Sopron (Sopron KC, Zalakerámia ZTE KK, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és egy osztrák csapat részvételével)

Szeptember 20. szerda, 18:00: BC Komarno – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szeptember 22-23. péntek-szombat: VIII. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktorna (Atomerőmű SE, BC Fürstenfeld, BC Komarno, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely részvételével).

 
 
 • 2realista2017augusztus16.22:57ÚjVálasz

  Gratulálok! Itt minőségre törekvés látszik és a magyar mag megőrzése,megteremtése.
  A Haladás példát vehetne a tudatos csapatépitésről-igaz Tóth and Co.ur?

   
 • 1monnyuk2017augusztus16.14:43ÚjVálasz

  mi van? már nem tellik fotós a sjtótájékoztatóra??? 2 évvel ezelőtti képekkel operál az ugat.hu???

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!