Mesterjátékkal, idegenben ment tovább a Falco

Öt év után újra négy közé jutottak a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Mesterjátékkal, idegenben ment tovább a Falco

Öt év után újra négy közé jutottak a sárga-feketék.

Nem volt túl nagy a tempó a találkozó elején, mindkét csapat rendre felállt védelemmel találta szemben magát támadásainál. Eleinte a hazaiak álltak előrébb pár ponttal, majd a játékrész hetedik percére Váradi ziccerével a meccs folyamán először a vasiak kezébe került a vezetés. Rengeteg volt a fault az első tíz percben, nagyjából a negyed felénél már bónuszban volt mindkét csapat. A játékrész hátralévő felében hol egyik, hol másik csapat vezetett. Fél perccel a vége előtt Fodor 2+1-e után úgy festett, egállal zárul a negyed, de Govens másképp gondolta ezt, s az utolsó másodpercekben egy ziccerrel 24-26-ra módosította az állást.

Álomszerűen kezdődött a második etap vendég szempontból. Zigeranovic és Govens szállította a pontokat, s mivel csak Cooke tudott ezekre felelni a túloldalon, jött is a hazai időkérés a 8-3-as Falco-rohanás után. A félidőben durván nyerte a Szombathely a lepattanócsatát: kétszer annyi labdát szedtek le, mint a hazaiak, ráadásul a támadópattanókat is szorgosan gyűjtögették, ezekből pedig esett is jó pár második szándékból szerzett pont. A kaposváriak azonban nem csak a játék ezen elemében nem nyújtottak jót a második negyedben, a periódus utolsó öt percében pontot sem tudtak szerezni. Szépen lassan meg is lógott a Falco, Zigeranovic büntetője után pedig már fel is harsant a "Tíz! Tíz! Tíz!" a vendég szektorból. A félidőt végül 45-33-ra nyerte a Szombathely.

A térfélcsere után néhány gyors kosárral zárkózni kezdett a Kaposvár, de a lendület hamar elfogyott. Ez első sorban Govensnek és Zigeranovicnak volt köszönhető, ugyanis amikor kezdett nagyobb lenni a gond, ponterős játékkal húzták ki csapatukat a bajból. A Zigenarovic-show később is folytatódott, a Falco épp az ő triplájával érte el a húsz pontos különbséget (41-61). A szombathelyiek kezdték teljesen bedarálni a hazaiakat. Több labdát is szereztek a negyed vége előtt, támadásban pedig jól járt a labda, és sokkal könnyebben szereztek kosarakat, mint ellenfelük.

Az utolsó negyed 51-67-es állásról kezdődött meg, Wisseh pedig parádézott az első percekben. Egymaga szerzett nyolc pontot, melyre csak Govens hármasa érkezett válaszul. Hiába voltak még így is messze a somogyiak a Falcótól, a negyedik percben azért időt kért Sekulovic. Feszült volt a hangulat a pályán, kétszer is összeszólalkoztak a játékosok, de szerencsére inkább a játékkal foglalkoztak a felek a folytatásban. Többször is közelebb ért eztán a KKK a Szombathelyhez, de amikor egy kisebb lélektani határt kellett volna átlépniük, mindig jött egy hiba a támadásban, valamint egy szombathelyi kosár. A végére így is tízen belülre értek a somogyiak, és az utolsó percben természetesen már a kaposvári faultok is megszaporodtak, de kései volt a hajrá, hiába esett be több kaposvári tripla is. A Falco végül 84-77-re nyert, s ezzel 3-1-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe, a Kaposvár pedig a hetedik helyen fejezte be a szezont - tudósított a BB1.hu.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a győztes csapatnak. Nagyon kemény párharc volt. Szerettük volna megteremteni az esélyt rá, hogy Szombathelyen nyerjünk, ami eddig még nem sikerült senkinek. A mai mérkőzésen egyértelműen jobb volt a Falco, ha szakmai szempontból nézem, lepattanózásban dőlt el a mérkőzés, ami az egész párharc során problémát okozott nekünk. A Szombathely az egész évet tekintve megérdemelten jutott a legjobb négybe. Személy szerint nagyon csalódott vagyok, mert kétszer is nagy esélyt szalasztottunk el Szombathelyen. Ma viszont sajnos esélyünk sem volt. A közönségünknek köszönjük, hogy az utolsó pillanatig űztek, hajtottak bennünket, s a játékosaimra is büszke vagyok, hogy a végsőkig hajtottak és hittek a győzelemben. Köszönetet kell mondanom a játékosaimnak is, mert az egész évben nagyon keményen dolgoztak. Sajnos a középszakasz előtt már egy betegség- és egy sérüléshullám elválasztott bennünket a felsőháztól, és csalódottan sérülten a középház nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de azt gondolom, erre a párharcra büszkék lehetünk, és a közönségünk is büszke lehet ránk, valamint a jövőre is bizakodva tekinthetünk így.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, ott vagyunk a legjobb négyben, és ez egy óriási eredmény. A Kaposvár nagyon erős ellenfél volt, mind a négy meccs nagyon nehéz volt. A párharc előtt megmondtam a srácoknak, hogy a Kaposvár Szombathelyre sem fehér zászlót lengetve fog eljönni, és itt ki is kaptunk egyszer. Jól felkészültünk a mai meccsre, és ennek meglett az eredménye. Döntő volt, hogy fölényesen nyertük a lepattanócsatát, összességében pedig egy kemény, férfias meccset nyertünk meg. Megyünk tovább az elődöntőbe, a Kaposvárnak pedig sok sikert kívánok a következő szezonra!

 
 
 • 3iszek2017május19.22:55ÚjVálasz

  Mé má? Nőies meccset köllött vóna jáccanyi? Gratula, szíp vót fijjuk! Asztá a Körmend? Biztosan lössz vazsi csapat a döntőbe.
  Hajrá Körmend, hajrá Falco! Győzzön a jobbik!

   
 • 2belabo2017május19.22:53ÚjVálasz

  Csak titkon reméltem, hogy már ma továbbjutunk, ma tényleg mindenkit csak dicsérni lehet. Most is állítom, hogy az idei játékoskeret összességében erősebb, mint a 2008-as, mert több a bevethető játékos. Egyénileg nem érdemes hasonlítgatni, mert más típusú egyéniségek. Ezzel a kerettel csak a bajnoki cím lehet a cél. Hogy ezt a vezetés nem vallja be, és a szurkolók közt is akad, aki nem hiszi, az legyen az ő bajuk. Egyszerűen kishitűek (szombathelyiek), ami majd felmenti őket, ha nem jön össze a bajnoki cím. Ha összejön, én elég sokat nyerek a tippmixen is, mert én még akkor fogadtam a Falcora, amikor 30x-os volt a szorzó 

   
 • 1nagy5208312017május19.22:12ÚjVálasz

  Gratulálok! Szép volt fiúk!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!