Megvan a hatodik idegenbeli a Falcónak

Sorozatban hetedszer nyertek a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Megvan a hatodik idegenbeli a Falcónak

Sorozatban hetedszer nyertek a sárga-feketék.

Telt ház és remek hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat a Nyugat-magyarországi rangadón, mindkét tábor kitett magáért. Mindez persze nem meglepő, hiszen a ZTE-Falco derbi a két csapat tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül is rangadó, hát még, amikor a csapatok a bajnokság legjobbjai közé tartoznak. Közel egy éve nem játszott tétmérkőzést egymással a két csapat Zalaegerszegen, azóta pedig már nem csupán Darrin Govens, de a tavalyi bronzérmes ZTE egyik legjobbja, Julian Norfleet is a sárga-feketéket erősíti. A hazaiaknál valamennyi beteg játékra jelentkezett, bár Ivica Radic még nem nyerte vissza erejét maximálisan. A vendégeknél a szombathelyiek vezéralakja, Govens is felgyógyult az influenzából.

Taylor és Radic centerkosaraival kezdődött a találkozó, majd Váradi köszönt be kintről. A szombathelyiek kapitányuk vezetésével 10-4-re léptek meg, amit Benke Szilárd két betörése követett. Sok volt az eladott labda, egymás hibájából éltek a csapatok, a Falco talált előbb magára, amely Borisov duplájával már kétszer annyi pontnál tartott, majd szólt a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus is. Benke „ablakos” triplája a legjobbkor jött a Zetének, amely a negyed végére hat pontra zárkózott vissza.

Érezhetően nem működött a ZTE támadógépezete, ritmustalan dobásokkal operáltak Szabóék. A pályára lépő Norfleet gyorsan szerzett öt pontot volt csapata ellen, skandálta is nevét a népes vendégtábor. Ismét nem ment be semmi a ZTE-nek, megint tíz pont körüli volt a Falco előnye, azonban a negyed felénél Vaughn ziccere és Benke hármasa után megint zárkózni tudtak a kék-fehérek. Túl sokáig nem tartott a hazai öröm, mert megérkezett a meccsbe Darrin Govens: egy perc alatt három triplát süllyesztett el a számára ismerős gyűrűben, s máris ismét tízre nőtt a vendégelőny. 31-44-es szombathelyi vezetéssel zárult a félidő, köszönhetően többek között Govensék 50%-os triplamutatójának.

A második félidő egy szerencsés Váradi-triplával kezdődött, a hazaiaknak pedig az első percekben semmi nem sikerült. Húsz pontra nőtt a Falco-fór, ekkor talált be először Perl Zoltán, akit Benke remekül hatástalanított a meccs jelentős részében. Jól sáfárkodott azonban perceivel Taylor, aki már tíz pontnál járt. Radic kétszer zsákolt egymás után – másodszor faulttal együtt, a ZTE pedig megérezte az esélyt, és hatalmas zárkózásba kezdett. Tizennégy volt közte, amikor Vaughn két hármast is hintett, a Falco pedig érezhetően megzavarodott.

Hat pontos szombathelyi vezetéssel indult a záró negyed, Horváth trojkája után már csak három maradt a különbségből. Ki-ki meccsé vált a találkozó, egyre nőtt a feszültség is. Horváth ziccerével már csak egy pont maradt a húszból, ám a vezetést nem tudta átvenni a ZTE – mint kiderült, az egész találkozó során egy alkalommal sem. 67-68-nál Govens ismét betalált kintről – közel húsz perces kosárcsend után, ami tőle elég szokatlan. A következő támadásnál a jól játszó Benke kapott támadófaultot, Perl pedig szerzett egy triplát. Ez a hét pont már túl soknak bizonyult, a faultolgatásból ugyan a ZTE Vaughn hármasával három pontig zárkózni tudott, ám 11 másodperccel a vége előtt – némi videózás után – a meccslabdát Szabó kihagyta. Govens még helyére tett két büntetőt, így öt pont lett közte a végére.

A görcsösen kezdő ZTE az első félidőben nagyon elengedte a Falcót, majd a huszonötödik perctől hatalmas energiákat mozgósítva felzárkózott ugyan, ám döntő pillanatokban nem sikerült betalálnia, így a Szombathely megérdemelten győzött Zalában, s a Körmend szolnoki sikerének köszönhetően egy győzelemre zárkózott a listavezetőre - írta a BB1.hu.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!